Så försök hålla energin uppe på andra sätt istället.
Så försök hålla energin uppe på andra sätt istället. - Foto: Pixabay

Därför ska du aldrig beställa Vodka Redbull när du är ute

Enligt forskning så är det en riktigt dålig idé att beställa den populära drinken.


Att beställa Vodka Redbull kan kännas lockande när man är lite seg en utekväll, men enligt forskning från Kanada är det en riktigt dålig idé, skriver Metroxpress.

Det forskarna kom fram till var att personer som beställde den populära drinken löpte betydligt större risk att komma till skada på olika sätt.

Det som ökar risken för att hamna i en olycklig situation efter att ha druckit alkohol kombinerat med energidryck stavas enkelt nog koffein. En Redbull innehåller ungefär samma mängd koffein som en kopp svart kaffe.

Men eftersom Redbull är en söt dryck kan det lätt hända att folk dricker flera Vodka Redbull efter varandra. Kombinationen alkohol och koffein ökar både risken för olyckor, men också risken för att någon blir våldsam eller till och med begår självmord, enligt forskarna.

Den danske forskaren Lars Fynbo håller med sina kanadensiska kollegor.

– Vill man vara full och utom kontroll är det en bra idé att blanda alkohol och energidryck, men om man vill kunna styra sitt rus är det en riktigt dålig idé, säger han till Metroxpress.

Nyheter24 har tidigare skrivit om varför du alltid ska beställa det billigaste vinet när du är ute och om vi kan gissa vad du dricker under en utekväll med några enkla frågor.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Gillar du Vodka Redbull?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Två åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

1 timme sedan
Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.