Den kanadensiska forskaren och kärnfysikern Stanton Friedman är övertygad om att vi har haft upprepade besök av aliens på jorden. (Bilderna till höger är genrebilder och föreställer givetvis inte riktiga aliens).
1 av 12
Den kanadensiska forskaren och kärnfysikern Stanton Friedman är övertygad om att vi har haft upprepade besök av aliens på jorden. (Bilderna till höger är genrebilder och föreställer givetvis inte riktiga aliens). - Foto: TT/Faksimil Youtube
Många är övertygade om att aliens finns.
2 av 12
Många är övertygade om att aliens finns. - Foto: TT
Den här bilden på ett "UFO" togs i Leirvik, Norge, 2007. Det visade sig bara vara ett rökmoln, som uppstod i samband med ett byggarbete och svävade över området i några minuter innan det tillslut löstes upp i luften.
3 av 12
Den här bilden på ett "UFO" togs i Leirvik, Norge, 2007. Det visade sig bara vara ett rökmoln, som uppstod i samband med ett byggarbete och svävade över området i några minuter innan det tillslut löstes upp i luften. - Foto: TT
Den här bilden, tagen i december 2006, visar hur en tänkt obduktion av en utomjording skulle kunna se ut. Bilden togs på en Area 51-utställning i Roswell, USA.
4 av 12
Den här bilden, tagen i december 2006, visar hur en tänkt obduktion av en utomjording skulle kunna se ut. Bilden togs på en Area 51-utställning i Roswell, USA. - Foto: TT
Arkivbild från the International UFO Musuem and Research Center i Roswell, USA, 2002.
5 av 12
Arkivbild från the International UFO Musuem and Research Center i Roswell, USA, 2002. - Foto: TT
I februari 1968 tog bonden Carrell Wayne Watts från Texas, USA, den här bilden med en polaroidkamera. Han menade att den föreställde ett närmare 30 meter långt flygande objekt.
6 av 12
I februari 1968 tog bonden Carrell Wayne Watts från Texas, USA, den här bilden med en polaroidkamera. Han menade att den föreställde ett närmare 30 meter långt flygande objekt. - Foto: TT
En stor folksamling fotograferade i november 1954 i Rom, Italien. Människor samlades i stora grupper runt om i hela staden och iakttog märkliga fenomen på himlen.
7 av 12
En stor folksamling fotograferade i november 1954 i Rom, Italien. Människor samlades i stora grupper runt om i hela staden och iakttog märkliga fenomen på himlen. - Foto: TT
En bild på ett "UFO", fotograferat av en student på New Mexico State University 1967.
8 av 12
En bild på ett "UFO", fotograferat av en student på New Mexico State University 1967. - Foto: TT
Michael Savage, då 15 år, testade sin nya kamera i juli 1956 och tog den här bilden av misstag. Han ska ha sagt att han själv såg det flygande objektet under ungefär 30 sekunders tid, innan det försvann bort mot horisonten.
9 av 12
Michael Savage, då 15 år, testade sin nya kamera i juli 1956 och tog den här bilden av misstag. Han ska ha sagt att han själv såg det flygande objektet under ungefär 30 sekunders tid, innan det försvann bort mot horisonten. - Foto: TT
Den här bilden och två liknande togs 1967 av en polisutredare i Orange Country, USA.
10 av 12
Den här bilden och två liknande togs 1967 av en polisutredare i Orange Country, USA. - Foto: TT
Astrofysikern J. Allen Hynek håller upp en bild på ett påstått UFO under en presskonferens i mars 1966 och blir tillfrågad av pressen vad han tror att bilden föreställer. J. Allen Hynek menade att det rörde sig om en bild på en hönsfoderautomat.
11 av 12
Astrofysikern J. Allen Hynek håller upp en bild på ett påstått UFO under en presskonferens i mars 1966 och blir tillfrågad av pressen vad han tror att bilden föreställer. J. Allen Hynek menade att det rörde sig om en bild på en hönsfoderautomat. - Foto: TT
En bil kör snabbt längs the Extraterrestrial Highway i Nevada, USA. "The ET highway" invigdes 1996 och sträcker sig längs den östra gränsen till militärbasen Area 51, känd för att dra till sig UFO-entusiaster.
12 av 12
En bil kör snabbt längs the Extraterrestrial Highway i Nevada, USA. "The ET highway" invigdes 1996 och sträcker sig längs den östra gränsen till militärbasen Area 51, känd för att dra till sig UFO-entusiaster. - Foto: TT

Forskare om UFO-besök: "Tillräckligt mycket bevis"

Enligt den erfarna kärnfysikern finns det starka skäl till varför utomjordingarnas besök mörkas, både av dem själva och regeringen.


Ett mystiskt ljussken lyste upp över stora delar av Sverige nyligen, som först fick polisen att famla i mörker innan det fick sin förklaring.

Med andra ord behövde vi inte oroa oss över besök från läskiga aliens den gången heller.

Någon som däremot är fullt övertygad om att vi faktiskt redan har fått besök av utomjordingar, är kanadensiska forskaren och kärnfysikern Stanton Friedman.

Stanton Friedman. Bildkälla

Han menar att vår planet har fått besök av utomjordingar upprepade gånger, men att de helt enkelt inte har några planer på att avslöja sin existens ännu.

Enligt Friedman mörkläggs besöken av regeringar och säkerhetsmyndigheter över hela världen.

– Vi har tillräckligt mycket bevis för att bevisa utom tvivel att Jorden besöks av utomjordingar. Informationen hålls från oss, för vem skulle vilja skapa kaos? Det skulle uppstå masspanik och stor oro, säger Stanton Friedman till Daily Star Online.

Bildkälla

– Men om utomjordingarna vill göra sig sedda så är det enkelt – och de kommer att göra det, fortsätter Stanton.

Den 82-åriga forskaren är frontfigur inom UFO-rörelsen och har jobbat med ett antal hemligstämplade utredningar.

Hans teori är att utomjordingarna väljer att hålla sig i skymundan för att på sikt kolonisera oss jordbor och förhindra oss från att befolka andra planeter. Friedman menar att det helt enkelt är för att vi människor har bevisat att vi är onda.

Bildkälla

En annan anledning till att utomjordingarnas besök mörkas, menar han är av politiska skäl.

Enligt Friedmans teori rör det sig om en kapplöpning mellan USA, Ryssland och Kina. Den som först kan kopiera utomjordingarnas teknologi kommer per automatik bli mäktigast i världen säger Friedman enligt Daily Star Online.

I bildspelet längst upp i artikeln kan du se arkivbilder på påstådda UFO:n från förr.

Nyheter24 har tidigare skrivit om fenomenet sömnparalys, som drabbar många när de ska sova. I det tillståndet är det många som har upplevt att de får besök av just utomjordingar, vilket du kan läsa mer om här.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

Ufo
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Tror du att det finns liv på andra planeter?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Kosttillskott återkallades – flera döda

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.