Sexfantasier är vanligt förekommande för de flesta personerna.
1 av 4
Sexfantasier är vanligt förekommande för de flesta personerna. - Foto: Pixabay
Enligt Sandra LaMorgese är det bara hälsosamt att ha sexuella fantasier vare sig man fantiserar ensam eller med en partner.
2 av 4
Enligt Sandra LaMorgese är det bara hälsosamt att ha sexuella fantasier vare sig man fantiserar ensam eller med en partner. - Foto: Pixabay
Sexuella fantasier medan personen har sex med en partner kan göra så att personen känner sig tryggare eller mer upphetsade men betyder inte att det är mindre kärlek i relationen.
3 av 4
Sexuella fantasier medan personen har sex med en partner kan göra så att personen känner sig tryggare eller mer upphetsade men betyder inte att det är mindre kärlek i relationen. - Foto: Pixabay
4 av 4

Därför har du sexfantasier – även fast du har en partner

Det finns en anledning till varför du har sexfantasier och det är inte för att du inte är nöjd i din relation.


Sexdrömmar och sexfantasier är vanligt förekommande hos de flesta personer. Att personer är singlar eller i förhållande spelar inte så stor roll.

Sandra LaMorgese, expert inom sex och samlevnad, skriver för Huffington Post, att det är helt normalt att ha sexuella fantasier både när man masturberar och när man har sex med en partner.

"Hur intima vi än är med vår partner så har vi fortfarande våra egna fantasier som är väldigt personliga för oss. Det betyder inte att det är något fel på förhållandet"

Bildkälla: Pixabay

Enligt Sandra så kan sexuella fantasier vara ett sätt att leva ut fantasin utan att genomföra den. Personen kanske inte är hundra procent bekväm än.

"Fantasier ger oss ett säkert utrymme att utforska våra egna sexuella preferenser"

Det kan vara så att man har fantasier om annat eller någon annan när man har sex för att man inte tänder på sexet man har med sin partner. Om förhållandet saknar kommunikation.

"Det händer ibland, hur mycket du än älskar din partner. Fantasier kan förvandla en kanske annars inte så tillfredställande akt till något annorlunda. Både emotionellt och fysiskt."

Bildkälla: TT

Hon rekommenderar att personer delar med sig av sina sexuella fantasier med sin partner så att man kan utforska de tillsammans, skriver hon i Huffington post.

Läs också om vad som är mest avtändande tjejer tycker killar gör i sängen

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på de senaste nyheterna. Finns på Google Play och App Store.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Håller du med?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Turkisk uppmaning om enighet efter Hamasmöte

Kriminalvårdare döms för våld mot intern

1 timme sedan
En kriminalvårdare på Skänningeanstalten döms av Linköpings tingsrätt för att ha misshandlat en intern.

Sex häktade efter rekordstort knarkbeslag

1 timme sedan
Sex personer har begärts häktade för synnerligen grovt narkotikabrott. De greps i samband med en stor polisinsats i Nynäshamn söder om Stockholm på torsdagen.

Tusentals drabbade av strömavbrott

1 timme sedan
Ett strömavbrott har under lördagen drabbat Eons kunder i Upplands Väsby kommun norr om Stockholm. Som mest berördes drygt 12 000 av Eons kunder.

Jasmin lever som hemmafru: "Råd att leva på en inkomst"

1 timme sedan
Kan man leva som hemmafru och ändå ha en trygg privatekonomi? Nyheter24 har pratat med Jasmin som lever som hemmafru, och hållbarhetsekonomen Madelén Falkenhäll, för att svara på det.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Helsingborg

1 timme sedan
"Singelolycka på Sofiebergsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.