Äta snor har man alltid hört att man inte ska göra.
1 av 3
Äta snor har man alltid hört att man inte ska göra. - Foto: TT
Men det kanske är något man får ändra på.
2 av 3
Men det kanske är något man får ändra på. - Foto: TT
För det visar sig att det kan vara hälsosamt enligt forskare.
3 av 3
För det visar sig att det kan vara hälsosamt enligt forskare. - Foto: TT

Forskare: Därför ska du äta dina egna snorkråkor

Brukade du bli tillsagd av vuxna att inte peta dig i näsan när du var liten? Nu menar forskare att det istället är bra att göra det.


Erkänn, du petade dig i näsan när du var liten, det är inget att skämmas över och det var vi många som gjorde. Och nu verkar det till och med som att det kan ha varit en bra grej.

Enligt forskare finns det nämligen hälsofördelar med att peta sig i näsan, och även att äta snor. Detta på grund av att snor är fullt av bra bakterier som kan skydda dina tänder, skriver Kidspot.

I snor finns nämligen slemämnen som skapar en barriär mot bakterier som orsakar hål i tänderna. Så snor skyddar helt enkelt mot hål i tänderna.

Forskarna har till och med tankar om att snor kan vara mer effektivt än antibiotika och överväger att ta fram syntetiskt snor i form av tuggummi eller tabletter.

Att peta dig i näsan och äta det kan även ha positiva effekter på ditt välmående. I alla fall enligt australiensiske lungspecialisten Friedrich Bischinger.

Han menar att personer som petar sig i näsan är lyckligare, hälsosammare och mer i kontakt med sin kropp. Bischinger säger att han gärna skulle vilja att det sociala stigmat runt snor och att äta snor skulle försvinna.

– Att äta de torra snorkråkorna är ett väldigt bra sätt att stärka kroppens immunförsvar. Medicinskt är det helt logiskt och det är en helt naturlig sak att göra, säger han till Kidspot.

Så om du ser ett barn som petar sig i näsan, säg inte åt dem. Och om du själv gillar att peta dig i näsan – kör på.

Känns det ändå lite äckligt att äta snor? Då kan du kolla på den här tjejen som hittade något man inte heller velat äta inbakat i sin pastadeg.

Glöm inte att ladda ner vår app för att få full koll på omvärlden – både från Google Play och App Store.
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Brukar du peta dig i näsan?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Krav om mer pengar till värnpliktiga

1 timme sedan
Motivationen tryter för värnpliktiga när dagsersättningen är låg. Samtidigt råder det så stor platsbrist inom Försvarsmakten att vissa förband inte haft sängplatser till alla värnpliktiga, visar en ny rapport från Pliktrådet.