Läkarna visar sin respekt för pojkens sista önskan. I mitten av bilden står hans mamma och begraver ansiktet i händerna.
1 av 3
Läkarna visar sin respekt för pojkens sista önskan. I mitten av bilden står hans mamma och begraver ansiktet i händerna. - Foto: CCTV News
Liang Yaoyi ville hjälpa andra.
2 av 3
Liang Yaoyi ville hjälpa andra. - Foto: CCTV News
Hans mamma var inte glad över beslutet men respekterade hans önskan.
3 av 3
Hans mamma var inte glad över beslutet men respekterade hans önskan. - Foto: CCTV News

Här hedrar läkarna 11-åringens sista önskan

Läkarna bugar i respekt för pojken som på sin dödsbädd valde att hjälpa andra.


KINA. Om elvaårige Liang Yaoyi överlevde sin hjärntumör ville han bli läkare, för att hjälpa människor. Men tumören som diagnostiserades i april i år var för aggressiv för att botas. 

På hans dödsbädd bad därför Liang sin mamma om en sista önskan: att donera sina organ till andra som behövde dem. 

– Det finns många människor om gör bra saker i världen. De är fantastiska och jag vill också vara en fantastisk unge!, sa han enligt China Daily

Han familj valde att hedra Liangs sista önskan om att "vara vid liv på ett annat sätt". 

Läkare vid sjukhuset i Zhongshan uppger att Liangs organ donerades inom åtta timmar. Hans njure och lever användes för att rädda andras liv, skriver CCTV News och China Daily. 

Händelsen skedde i juni men nu sprids bilden  i internationella medier som visar hur doktorerna bugar för att visa sin respekt för Liang Yaoyis sista val. 

Se mer i videon nedan: 


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Talade om "infiltratörer" – Modi anklagas för hat

Positiva toner inom tjänstesektorn

Tjänstesektorn i eurozonen repar sig. Inköpschefsindex steg i april till 52,9, klart över marknadens förväntningar som låg på 51,8. Framförallt märks en uppgång i Europas största ekonomi Tyskland. Ett indextal över 50 brukar traditionellt indikera tillväxt.

Trafikverket: E6 kan öppna i sommar

E6 utanför Stenungsund kommer att öppna tidigare än beräknat, meddelar Trafikverket.

Krisande Body Shop lägger ner i Sverige

Skönhetskedjan The Body Shop lägger ned verksamheten i Sverige. På en extrainsatt bolagsstämma beslutade man att ansöka om likvidation för The Body Shop Svenska AB, rapporterar Market.

Tysk gripen för Kinaspionage i EU-parlamentet

En assistent till en tysk högerpolitiker har gripits för misstänkt spionage för Kinas räkning, meddelar åklagare. Mannen anklagas för att ha försett kinesisk underrättelsetjänst med information om förhandlingar i Europaparlamentet.

Polisen i Stockholm rapporterar om trafikolycka

"Polis och ambulans kallas till Cederdalsvägen/Valhallavägen med anledning av en trafikolycka.", skriver polisen på sin hemsida.