Ett Gaystation auktioneras ut av webbhallen.
Ett Gaystation auktioneras ut av webbhallen.

Auktion för Gaystation hyllas världen över

Webhallen hyllas världen över för att de auktionerar ut ett Playstation 4 – "Gaystation edition" till förmån för RFSL.


Följ auktionen

Auktionen avslutas på söndag den 3 augusti. 

Fram tills dess kan du lägga ett bud på konsollen. Följ auktionen här

Spelgiganten Webhallen auktionerar nu ut ett Gaystation för att lyfta hbtq-frågor, något som uppmärksammats i tidningar och på forum världen över. 

I skrivande stund är spelkonsollen som pimpats med prideflaggan och ett hjärta, uppe i 19 000 kronor på Traderas auktionssajt. 

– Med Pride runt hörnet så kändes det helt rätt att göra, det var en av våra anställda som kom med idéen, berättar Fredrik Rosenvik, presschef på Webhallen för Nyheter24

"Inte vågat tro"

– Målet är främst att lyfta frågorna men såklart hoppades vi att få in lite pengar, men så här mycket hade vi inte vågat tro på. 

Enligt Rosenvik kommer varenda krona att gå oavkortat till RFSL Newcomers, en gren av RFSL som hjälper nyanlända, papperslösa och asylsökande HBTQ-personer. 

"Ni har mitt hjärta"

"Väldigt bra Webhallen, ni har mitt hjärta!", kommenterar en av alla de personer som ger företaget sitt stöd på Facebook. 

Men allt har inte varit sol och gröna ängar i kommentarsfältet. 

– Som alltid är det en och en annan som har upprörts. Troll finns i alla former och åsikter. Det visar dock att det här fyller ett syfte och behöver mer uppmärksammande, säger Rosenvik. 

Han får medhåll av en person på Webhallens Facebooksida: 

"Tummen upp! Och till alla homofober som säger att de tänker sluta handla på Webhallen efter detta.. good riddance!"

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Costcos brakförlust – så mycket gick de back 2023

Föräldrar åtalas – stängde in barn i källare

Ett föräldrapar i Halmstad åtalas för olaga frihetsberövande av sina barn. Enligt misstanken ska de ha stängt in barnen i en mörk källare, och pappan är också misstänkt för flera fall av misshandel.

223 miljoner till regionerna för fler AT-läkare

Regionerna får 223 miljoner kronor för att utöka antalet AT-läkare för att kunna säkerställa kompetensförsörjningen, meddelar regeringen i ett pressmeddelande.

Rusning efter vapenlicenser oroar palestinier

Kriget mot Hamas har lett till en rusning efter vapenlicenser bland vanliga israeler. Medborgarna känner sig säkra när de kan "neutralisera beväpnade terrorister", hävdar säkerhetsminister Itamar Ben-Gvir. Men bland palestinier i Israel ökar oron.

MP: Höj reduktionsplikten och inför vägskatt

MP vill återinföra reduktionsplikten men inte låta den påverka priset vid pump. Istället vill partiet bekosta den med en slags vägskatt som främst ska tas ut på bilkörning i städer.

USA: Vi låter inte Ukraina falla

Trots oenigheten i kongressen bedyrar USA:s försvarsminister Lloyd Austin att man inte kommer att överge Ukraina.