Den lilla kissen var illa däran.
Den lilla kissen var illa däran.

Mirakelkatt räddades – hade fastnat i motor

Katten skadades svårt när han fastnade i en motor men historien fick ändå ett lyckligt slut.


USA. Tidigare i veckan sjönk temperaturen i Philiadelphia. En hemlös och frusen katt sökte värme sig i en parkerad bils motor. Katten fastnade dock och när bilens ägare körde till jobbet nästa morgon blev situationen livsfarlig. 

Som tur är märkte föraren märkte att något var fel på styrning av bilen, skriver Jezebel, för när han kollade under motorhuven satt katten där och tittade på honom. 

Brännskador på en fjärdedel av kroppen

Den lilla missen hade 25-procentiga brännskador på kroppen när den kom in till veterinären. Ett katthem startade en insamling för att hjälpa "Mr Biscuit" som han döptes till. Det kostade nämligen 11 000 kronor initialt att stabilisera katten och sedan 5500 kronor om dagen att vårda honom. 

Otroligt nog har fonden redan fått in 850 000 kronor. Överskottet kommer att gå till den organisation som har försett honom, och många andra katter med nya hem. 

Mr Biscuit har redan fått en familj som väntar på honom. 

/
/
Bil
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ja till säkerhetslag i Hongkong

Costcos brakförlust – så mycket gick de back 2023

Costco Wholesale etablerade sig i Sverige 2022 och fler varuhus är redan på gång. Men hur gick det egentligen för den amerikanska butiksjätten under deras första år i Sverige?

Föräldrar åtalas – stängde in barn i källare

Ett föräldrapar i Halmstad åtalas för olaga frihetsberövande av sina barn. Enligt misstanken ska de ha stängt in barnen i en mörk källare, och pappan är också misstänkt för flera fall av misshandel.

223 miljoner till regionerna för fler AT-läkare

Regionerna får 223 miljoner kronor för att utöka antalet AT-läkare för att kunna säkerställa kompetensförsörjningen, meddelar regeringen i ett pressmeddelande.

Rusning efter vapenlicenser oroar palestinier

Kriget mot Hamas har lett till en rusning efter vapenlicenser bland vanliga israeler. Medborgarna känner sig säkra när de kan "neutralisera beväpnade terrorister", hävdar säkerhetsminister Itamar Ben-Gvir. Men bland palestinier i Israel ökar oron.

MP: Höj reduktionsplikten och inför vägskatt

MP vill återinföra reduktionsplikten men inte låta den påverka priset vid pump. Istället vill partiet bekosta den med en slags vägskatt som främst ska tas ut på bilkörning i städer.