Sweden Rock.
1 av 2
Sweden Rock. - Foto: Claudio Bresciani/TT
Tove ville se bandet Ghost.
2 av 2
Tove ville se bandet Ghost. - Foto: Claudio Bresciani/TT

Tove sitter i rullstol – fyra hjältar hjälpte henne se hela konserten

De offrade sig för att ge en okänd tjej en fantastisk upplevelse.


16-åriga Tove Mattsson besökte under helgen festivalen Sweden Rock tillsammans med sin mamma. Tove lider av sjukdomen AMC, vilket gör det svårt för henne att stå längre stunder. Inte optimalt om man vill stå längst fram på en konsert alltså.

När favoritbandet Ghost skulle spela ville ändå Tove vara så långt fram som möjligt för att kunna känna stämningen, skriver Kvällsposten. Men när konserten började var det så mycket folk att hon inte såg någonting alls från sin rullstol. Då klev fyra okända hjältar in i bilden.

De fyra killarna började pratat med Tove och hennes mamma Helena, och en av dem berättade att han själv har en son som sitter i rullstol. De erbjöd sig att låta Tove sitta på deras axlar hela konserten.

– När konserten startade var det fyra killar som höll upp mig och lät mig sitta på deras axlar. Det förbättrade upplevelsen otroligt, jag såg allt, säger Tove till Kvällsposten.

I över en timme turades de fyra männen om att ha den 16-åriga tjejen på sina axlar, så att Tove kunde se nästan hela konserten. Någon som rörde mamma Helena väldigt mycket.

– Vilka hjältar! Det värmer i mammahjärtat. Alla hade koll på henne och ville hjälpa till, säger Helena Mattsson till Kvällsposten och fortsätter:

– De offrade något själva för att ge en helt okänd tjej en fantastisk upplevelse. Det värmer något fruktansvärt. Jag får tårar i ögonen av att bara berätta om det.


Bildkälla

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Vingåker: Polisen rapporterar om brand

Bombskyddet kallat – ska undersöka blomsterlåda

Polisens bombtekniker är på väg för att undersöka ett misstänkt farligt föremål i Uddevalla, uppger polisen.

Kennedy väljer Biden före Kennedy

Joe Biden utmanas inte bara av republikanerna i höstens amerikanska presidentval – han tampas även mot Robert F Kennedy Jr, som ställer upp som oberoende kandidat.

Man häktad för attentatsplaner mot Zelenskyj

1 timme sedan
En man har häktats i Polen, misstänkt för att ha hjälpt rysk underrättelsetjänst i planer att mörda Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Flera år gammal mat hittades på äldreboende

1 timme sedan
Matvaror som gått ut för flera år sedan, smuts och gamla matrester på golvet hittades på ett äldreboende i Mölndal på måndagen, rapporterar P4 Göteborg.

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

1 timme sedan
Kenyas militärchef och ytterligare nio högt uppsatta militärer omkom i en helikopterkrasch omkring 40 mil nordväst om huvudstaden Nairobi på torsdagen.