Han hade svårt att hitta sitt rum på ålderdomshemmet – då gjorde personalen det här fina

Wagn kunde aldrig komma ihåg vilken dörr som var just hans.


Wagn Hansen bor på ett ålderdomshem i Skovlunde, Danmark. Som så många som kommer upp i åldrarna spelade hans minne ett spratt och han kunde aldrig komma ihåg vilket rum som var just hans.

Tills nu.

Bildkälla: TV2

Personalen på Lundehaven bestämde sig för att trycka upp en bild på hans ytterdörr som han hade när han var liten i Kastrup. Nu känner Wagn igen var han ska gå för att komma till rummet.

Han berättar för danska TV2 att han får tillbaka minnen och knappt kan hålla tillbaka tårarna.

Bakom projektet ligger The Eden Alternative Denmark och en tryckeributik i Roskilde. En tryckt bild i den storleken kostar i vanliga fall 3 000 danska kronor. Men i det här fallet skänktes den tryckta bilden till ålderdomshemmet.

I Danmark har mycket hjälp utifrån satsats på just de boende. Ett viralt klipp som spreds visade hur de äldre spelade ballongtennis med varandra.

I USA gick även två 90-åringar på en blinddejt för att visa att det aldrig är försent för kärlek.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Rysslands biträdande försvarsminister gripen

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

1 timme sedan
Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

1 timme sedan
Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Varberg: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Ett vittne ringer till polisen om en personbil som kör i hög hastighet från Trönninge mot Kungsäter.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om kontroll person / fordon, Södertälje

1 timme sedan
"Larm om allvarlig händelse.", skriver polisen på sin hemsida.