Sex snabba med Jamie Palou

Jamie: Jag ska cirkulera och gå in och straffa honom.


– Jag vill detta så jävla mycket efter de två senaste förlusterna. Därför kommer jag att vinna. Sedan har jag har kommit upp lite i åldern också, så jag har inte tid att förlora, säger Jamie och skrattar.

När Nyheter24 träffade Helsingborgskillen Jamie Palou i Forca fightings träningslokal i Solna tidigare i dag, satt han lungt tillbakalutad och väntade på att invägningen skulle köra igång.

Så vi passade på att ställa sex snabba frågor om morgondagens match mot svenske Martin Wojcik.

Vad har du för kampsportsbakgrund?

– Jag har tränat taekwondo i 13 år. Spelat amerikansk fotboll i Danmark och kört boxning. Men sedan ett och ett halvt år är det MMA som gäller.

Har du tränat på något speciellt inför denna match?

– Ja, han är vänsterhänt, så jag har tränat mycket på att hålla steget utanför honom. På så sätt kan jag komma på hans utsida. Går man på fel håll kan det bli jobbigt, säger Jamie Palou till Nyheter24 och tillägger:

– Jag har även lagt mer tid på markträning, där han är bättre än jag.

Vilka är dina styrkor?

– Helt klart den stående biten, och min snabbhet. Jag brukar vara snabbare än de flesta i min egen vikt.

Vad känner du till om Martin Wojcik?

– Inte så mycket. Han har gått en hel del matcher och hållit på länge. Han är inte så himla snabb, men teknisk och jobbar sig bra in i stiuationerna. Så jag måste vara snabb och smart när jag ska möta honom.

Har du någon gameplan?

– Ja, att hålla matchen stående och cirkulera. Stannar jag på samma ställe plockar han ner mig. Bättre att gå runt och gå in och ge bestraffning.

Hur kommer matchen att se ut?

– Blir det inte knockout stående så blir det på ground'n pound. Och det kommer att bli min tredje seger, säger Jamie Palou till Nyheter24.

Missa inte Martin Wojcik vs Jamie Palou på Superior Challenge på Fryshuset på lördag.

Se klipp på Jamie Palou i Thailand 27

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Slog världstrean: "En av mina största segrar"

Palestina vill att Fifa straffar Israel

1 timme sedan
Palestinas fotbollsförbund anser att Israel diskriminerar palestinier och ber därför Internationella fotbollsförbundet (Fifa) att stänga av eller slänga ut Israels fotbollsförbund.

Sista matchen spelad – nu kan NHL-laget byta stad

1 timme sedan
NHL-laget Arizona Coyotes kan flyttas – till Salt Lake City. Säsongens sista match i Mullet Arena blev därför en känslosam historia. Det var många känslor och det var mycket sorg, säger Coyotes tränare André Tourigny.

Ronaldo vann lönetvisten – får 114 miljoner

3 timmar sedan
Fotbollsstjärnan Cristiano Ronaldo vann lönetvisten med Juventus som nu måste betala honom motsvarande 114 miljoner kronor.

IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

3 timmar sedan
Gräset på Finnvedsvallen är för dåligt för att IFK Värnamo ska kunna spela allsvenska fotbollsmatcher på sin hemmaarena. Nu meddelar Värnamo kommun att två nya hemmamatcher kan behöva flyttas till Borås.

Två svenskar till NBA-draften

idag 10:26
Bara tre svenskar har tidigare draftats till NBA. I sommar kan ytterligare två väljas i draften.