Sexrektorn avgår från tjänsten

Vd Majvor Müller: "Rektorn har inte kunna skilja på sitt privata och sitt yrkesmässiga liv."


LULEÅ. Den 53-årige rektorn på Norrlands Entreprenörsgymnasium får sparken efter Nyheter24:s avslöjande.

I måndags avslöjade Nyheter24 att rektorn på Norrlands Entreprenörsgymnasium i Luleå skyltar med sin sexfixering inför elever och näringslivstoppar på Facebook.

Skolan tog allvarligt på uppgifterna och höll ett krismöte, varpå man startade en internutredning. Vänsterns gruppledare i Luleå, Börje Lööw, deklarerade att rektorns beteende var olämpligt och sa upp vänskapen.

På sin profil på Facebook deklarerar rektorn, inför vänner och bekanta, att han fått sparken och söker nytt jobb:

"Jag är numera arbetssökande... Så kan det gå när drevet går. Vad är det för samhälle vi lever i? Var finns moralen som de så kallade moralens väktare försöker bevara? Tipsa gärna om något bra jobb. Besitter allmänt hög kompetens, med glimten i ögat."

– I nuläget ges inga offentliga kommentarer. Det här är en intern ledningsfråga som jag inte avser att hantera via media för tillfället, sa Majvor Müller, vd på skolan, under måndagen till Nyheter24.

Under onsdagen meddelade skolan i ett pressmeddelande att rektorn och skolan "går skilda vägar".

Majvor Müller hävdar att situationen skapat en förtroendekris. Som offentlig person måste man kunna skilja på sitt yrkesliv och sitt privata liv, menar hon.

– Det råder ingen tvekan om att rektorn betytt mycket för skolans utveckling. Men hans omdöme har brustit. Hans syn på vad man som privatperson får göra skiljer sig från styrelsens uppfattning, säger Majvor Müller.

Müller har haft löpande kontakt med Luleå gymnasieskola då gymnasiet köper in tjänster från kommunen. Enligt gymnasiechefen Carina Hallqvist skulle Müller meddela när beslutet efter internutredningen tagits. Så har inte skett.

– Nej, när jag var i kontakt med Majvor Müller i går gjorde vi den överenskommelsen. Men hon har ännu inte informerat mig och Luleå kommun, säger Hallqvist till Nyheter24.

Norrlands Entreprenörsgymnasium samarbetar med flera företag och myndigheter i Luleå och Norrbotten. Luleå Näringsliv AB, där Müller och Anders Granberg, tidigare vd för skolan och ledamot i styrelsen, höll krismöte under tisdagen, ägde hälften av bolaget som startade skolan. Eje Eriksson var styrelseordförande i Luleå Näringsliv AB när samarbetet inleddes.

–Jag har nåtts av uppgifterna om att han får gå. Hela det här har varit en process, säger Eriksson till Nyheter24.

Nu påbörjas rekryteringen av en ny rektor. Under tiden går Majvor Müller in som tillförordnad rektor.

Nyheter24 har sökt Majvor Müller, Anders Granberg och rektorn utan framgång.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!