Sexsadister i morbida hästlekar

Sadisterna skadar och dödar hästar, men fallen klaras sällan upp.


Morgonen den 17 november hittade Catrine Doverholt sin dotters ponny Silver svårt skuren. Under natten hade någon varit inne i stallet och placerat ett vasst föremål i hästens ändtarm och vagina, som skurit sönder henne inuti. Silver var tvungen att avlivas några timmar senare på ett djursjukhus.

Detta är bara ett av de fall där sadister attackerat hästar. Sadisterna som skadar eller dödar hästar är ett snabbt ökande problem i Sverige. Oftast är det ston som drabbas, med skärsår kring könet. Dalarna har under 2000-talet haft ett antal fall runt Hedemora och Avesta. Anmälningarna gäller allt från tidelag på höns och hästar, till knivskärningar och träpålar i djurens kön.

Men polisen löser sällan sadisternas attacker på hästar. Brotten är normalt sett lågprioriterade med låg straffskala, skriver TV3 i ett pressmeddelande.

Se mer på Insider den 12 november klockan 22.00 på TV3.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sverige återlämnar finska kranier

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.