Katter torterades till döds i Årsta

Polisen: – Det finns katthatare som njuter av sådant här.


Minst fem katter har torterats och misshandlats till döds i Stockholms förorten Årsta, skriver tidningen Metro i dag.

Skräcken sprider sig nu i området, men Polisen har inga spår efter gärningsmannen.

– En katt påträffades på ett tak, en hittades i ett soprum med uppskuren mage. Två katter har påträffats med avskuren svans, säger Anette Öberg, biträdande närpolischef vid Globen till Metro.

32-åriga Linda i Årsta hittade sin katt Frodo död på ett hustak i närheten av där hon bor.

– Han såg helt orörd ut men jag kände att något var fel. Vi skickade i väg honom på obduktion som visade att han fått många kraftiga slag och hade inre blödningar och det visade sig att hans svans var avkapad, säger hon.

Och flera döda katter har hittats med liknande skador inom bara 50 meters radie, enligt Linda.

– Det känns väldigt obehagligt, säger hon.

Nu vågar inte de boende släppa ut sina katter längre, av rädsla för vad som kan hända dem.

– Det finns katthatare som njuter av sådant här. Det är en katastrof för de drabbade, säger Stellan Åkebring, förundersökningsledare vid Söderortspolisen till Metro.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.

Nu har bitcoin halverats

Nu har den skett – den hett emotsedda halveringen av kryptovalutan bitcoin, uppger analysföretaget Coingecko. Halveringen inträffar vart fjärde år och innebär att antalet nya bitcoin som tillförs marknaden halveras.

Toppåklagare anställde älskarinna – åtalas

En västsvensk toppåklagare åtalas för att ha hjälpt till att ge sin älskarinna en högt uppsatt position inom myndigheten.

Tände eld på sig själv under Trumpmål – dog

En man som på fredagen tände eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryurvalet i målet mot expresident Donald Trump ägde rum har avlidit av sina skador, enligt New York Post.

USA ut ur Niger – kan gynna Putin

1 timme sedan
USA har, efter krav från militärjuntan, beslutat att dra tillbaka sina – hundratals – soldater från Niger i Västafrika, enligt amerikanska regeringskällor.