Debatten om svenskkontraktet hettar till

Amir Daneshpip debatterar det nya "svenskkontraktet".


I en debattartikel på Newsmill kritiserar Amir Daneshpip, socialdemokratisk idédebattör, sitt eget parti för deras inställning mot moderaternas svenskkontrakt.

Han skriver bland annat om sin frustration över frågan om vart socialdemokratin är på väg.

"Aldrig trodde jag att en rörelse med över hundra år på nacken kunde vända så snabbt och följa vinden vart den än blåser. Den populism som uppenbarar sig inom arbetarrörelsen kommer bli dess undergång."

Han kritiserar också partivännen Luciano Astudillo, socialdemokraternas integrationspolitiske talesperson, när han försöker ställa Fredrik Reinfeldt till svars huruvida moderaterna kommer samarbeta med sverigedemokraterna om de når över fyraprocentspärren.

Integrationspolitiken är enligt Daneshpip ett misslyckande och menar att socialdemokraterna inte bör ta efter varken moderaternas eller sverigedemokraternas politik.

"Den här debatten borde i stället handla om hur man minimerar den väljarkår som någon gång funderat på eller har röstat på sverigedemokraterna. Det gör man genom att avslöja de osanningar sverigedemokraterna far med, inte genom att ge sig in på samma arena."

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ett år i fångenskap för amerikansk reporter

Åtalas för sju år gammalt mord

Våren 2017 sköts en man i 40-årsåldern ihjäl på en parkeringsplats i Uppsala. Nu åtalas två män för det sju år gamla mordet.

Även föräldrarna i ättiksfallet överklagar

Föräldrarna till den ättiksförgiftade flickan i Eslöv dömdes till åtta års fängelse. Båda har nu överklagat domen, enligt Lunds tingsrätt.

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder skärtorsdagens handel svagt nedåt. OMXS-index har efter fem minuter backat 0,1 procent.

Stort kärnkraftverk tar steg mot återaktivering

Den japanska kärnkraftsoperatören Tepco har begärt tillstånd för att börja lasta kärnbränsle vid kärnkraftverket i Kashiwazaki-Kariwa i ett steg mot en eventuell återaktivering, rapporterar internationella medier.

Kina slopar strafftullar på australiskt vin

Kina slopar strafftullar på australiska viner, enligt Kinas handelsdepartement. Beslutet är en följd av att de två länderna börjat närma sig varandra i det utdragna handelsbråk som präglat relationen i flera år.