Rick Falkvinge årets it-person

Piratpartiledaren har fått Guldmusen.


STOCKHOLM. Piratpartiets Rick Falkvinge har tilldelats priset Guldmusen av tidningarna Affärsvärlden och Computer Sweden i samarbete med IT & Telekomföretagen.

- Det är enormt roligt och hedersamt att ta emot ett sådant här pris, säger Rick Falkvinge efter vinsten. Man får inte glömma att det inte är jag ensam som har fått in piratpolitiken på agendan, det är ett arbete som jag har gjort tillsammans medlemmarna och med mina partikollegor.

Rick Falkvinge nominerades i kategorin "årets it-person" med motiveringen "Rick Falkvinge har som ordförande i piratpartiet satt it-frågorna i det politiska Sveriges strålkastarljus." Övriga nominerade var E-delegationens ordförande Mats Sjöstrand och Lena Hägglöf, chef för Näringsdepartementets it-poltiska enhet.

- Att ha vunnit Guldmusen kan göra att flera får upp ögonen för hur viktig piratpartiets politik är och att vi faktiskt gör skillnad, säger Falkvinge efter vinsten.

Vinnarna av priset korades under en galamiddag på Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nu kan du spara anhörigs DNA – efter döden – i ett smycke

Polisen rapporterar om brand, Härnösand

"Härnösand, larm om brand i byggnad i centrum.", skriver polisen på sin hemsida.

Cloetta stoppar choklad

Godistillverkaren Cloetta stoppar färdiga produkter i sitt lager sedan deras råvaruleverantör informerat dem om ett misstänkt problem med en produkt.

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

1 timme sedan
Minderåriga använder sig av olagliga appar för att köpa snus och andra varor med åldersgräns. Apparna efterliknar BankID-varianter som Freja och är trovärdiga, och går att köpa för 45 kronor. Då får användaren ett fejkat ID-kort direkt i mobilen som är nästan perfekta kopior.

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

1 timme sedan
Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

1 timme sedan
Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.