Vit makt-grupp hotade lärare

Två söndagar i rad har vit makt-gruppen Nordisk ungdom hotat en lärare utanför hans hem. Gruppen uppmanar folk att "berätta" vad de tycker om honom.


GÖTEBORG. Upprinnelsen är att läraren medverkat i ett debattprogram i SVT där han uttalade sig om högerextremister.

en elev som systematiskt för fram odemokratiska åsikter och använder sig av odemokratiska symboler i mitt klassrum, bryter mot de mål vi har med undervisningen ... så måste jag ge underkänt, sa läraren med hänvisning till läroplanen.

Vit makt-gruppen Nordisk ungdom JO-anmälde både läraren och skolans rektor. Och på tisdagen publicerade gruppen en film på deras hemsida och Youtube.

Filmen visar tydligt hur en grupp med vit makt-flaggor ställer upp utanför lärarens bostad. De bankar på fönster och dörrar och öppnar brevinkastet till mannens lägenhet.

I slutet av filmklippet uppmanas människor att "berätta" vad de tycker om läraren, samtidigt som de publicerar mannens resväg till och från jobbet.

– Alla personer som upplever sig hotade på ett sånt här sätt skall givetvis polisanmäla det. Varje medborgare har rätt att ge uttryck för åsikter utan att behöva utsättas för våld eller hot om våld, säger Claes Nyberg, vikarierande presschef vid Lärarförbundet, till Expo.

Hot
/
/
/
/
/
SVT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Uppgifter: Kadyrov sjuk – Kreml letar arvtagare

Vinstlyft för Hemnet

1 timme sedan
Bostadsannonssajten Hemnet redovisar ett rörelseresultat på 99 miljoner kronor för årets första kvartal. Det kan jämföras med vinsten på 68 miljoner under motsvarande kvartal ett år tidigare.

Stort vinstfall för JM

1 timme sedan
Bostadsbyggaren JM gjorde en rörelsevinst på 160 miljoner kronor för första kvartalet, ner från 417 miljoner samma period i fjol.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Karlstad

1 timme sedan
"Misstänkt påverkad bilist stoppad på Färjestad", skriver polisen på sin hemsida.

Halverad vinst för Boliden

1 timme sedan
Gruvbolaget Boliden gjorde en rörelsevinst på 1 615 miljoner kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 3 405 miljoner samma period i fjol.

Polisen i Hedemora rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"En bilist har kört i diket på Brändas väg öster om Vikmanshyttan", skriver polisen på sin hemsida.