Indienfantast ny mp-topp

39-årig skåning blir ny gruppledare i riksdagen för miljöpartiet.


Ulf Holm blir ett framtidsnamn för miljöpartiet i och med utnämningen till ny manlig gruppledare i riksdagen. Tillsammans med Mikaela Valtersson kommer han att styra över partiets riksdagsgrupp. Vissa skulle dock med säkerhet kalla den nye gruppledaren för "broiler".

I dag är Holm riksdagsledamot från Lund, ledamot i arbetsmarknadsutskottet och i EU-nämnden. Han kommer att efterträda Mikael Johansson, som har varit gruppledare sedan 2002. Men han har en lång politisk karriär bakom sig. Redan som 15-åring gick Holm med i mp och var med och bildade miljöpartiets ungdomsförbund Grön Ungdom, där han var förbundssekreterare 1988-1993. 1995-1999 var Holm EU-parlamentariker för miljöpartiet, skriver Politikerbloggen.

Lite kuriosa är att Holm ser sig som en Indienfantast, och har besökt Asien femton gånger, skriver han på sin hemsida:

"Särskilt Indien intresserar mig och charmar mig med allt som landet kan ge. Fast språket hindi har jag svårt att lära mig, tyvärr. Har planer på att starta en restaurang i Indien tillsammans med min indiske kompis. Vi får se hur det går med detta, indisk byråkrati är ju lite komplicerad, minst sagt."

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

S: Stoppa nya vinstdrivande friskolor

Socialdemokraterna vill se ett totalstopp för nya vinstdrivande friskolor.

Miljöministern: Majbrasor inte hotade

Miljöminister Romina Pourmokhtari (L) uppger att man får fortsätta elda trädgårdsavfall i sin trädgård – om man följer sin kommuns föreskrifter.

Larm: Allt fler människor dör i fågelinfluensa

Världshälsoorganisationen larmar om ökad spridning av fågelinfluensa till nya arter. Antalet mänskliga fall med dödlig utgång ses även som "enormt oroväckande".

Stopp i trafiken: Cirkuselefant på rymmen

Bilister i Butte i USA-delstaten Montana fick en redig chock i tisdags.

Putins exfrus hem konfiskerat – Kreml rasar

Kreml rasar över ett franskt beslut att beslagta ett litet palats i Frankrike som ägs av den ryske affärsmannen Artur Otjeretnyj.