16-åriga Beatrice Fredrixon mördades av sin jämnåriga av-och-på-pojkvän. Motivet: Man trodde att hon var gravid.
16-åriga Beatrice Fredrixon mördades av sin jämnåriga av-och-på-pojkvän. Motivet: Man trodde att hon var gravid. - Foto: Privat

Beatrices expojkvän döms för mord

De skulle prata om barnet de trodde att de väntade tillsammans. Då stampade den 16-årige pojken på Beatrice Fredrixons hals. Nu döms han till 3 års sluten ungdomsvård, bland annat för mord.


VÄSTERÅS. Den 16-åriga pojken döms för mord, olaga tvång och övergrepp i rättssak. Utöver den slutna ungdomsvården ska han betala 210 000 kronor i skadestånd till Beatrices anhöriga.

Det var den 14 maj som Beatrice försvann. Hon skulle träffa 16-åringen, som hon tidigare haft ett förhållande med, för att diskutera barnet de trodde att Beatrice bar på. Pojken hade försökt allt för att övertala Beatrice till att göra abort.

Enligt pojken blev han så arg så att allt blev svart. När han återfick medvetandet låg Beatrice blodig på marken, skriver Aftonbladet.

Beatrices pappa hade fått ett sms där det stod: ”Pappa, två killar är efter mig. De är somalier. Ena har en kniv i handen”. Det hade skickats av 16-åringen för att avleda misstankarna.

Men dagen efter gick 16-åringen till polisstationen och berättade att "något hemskt har hänt", skriver Aftonbladet.

Senare visade det sig att Beatrice inte alls var gravid.

Beatrices familj lider fortfarande.

– Jag dukar fortfarande till Beatrice varje kväll. Hon var den underbaraste och gladaste unge man kan tänka sig – allt jag vill är att få tillbaka mitt barn. Mitt vackra barn, har Beatrices mamma Tina Fredrixon tidigare sagt enligt Aftonbladet.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

Misstänkt anstiftare till Farstamord efterlyst

Polisen har gått ut med en internationell efterlysning efter en man som misstänks ha legat bakom dödsskjutningarna i Farsta i södra Stockholm den 10 juni förra året, enligt uppgifter till Aftonbladet.

Örkelljunga: Polisen rapporterar om brand

"Det brinner i en villa i Eket.", skriver polisen på sin hemsida.

Max duckar kritik – skyller på kunderna: "Vi tror inte att folk.."

1 timme sedan
En ny lag som trädde i kraft 1 januari 2024 har satt den svenska hamburgerkedjan Max i knipa. Men själva menar Max att det beror på kunderna.

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

1 timme sedan
Flera personer i Tadzjikistan uppges ha blivit gripna misstänkta för inblandning i förra veckans terrorattack i Moskva.

Polisen rapporterar om rattfylleri, Lund

2 timmar sedan
"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.