Skolgårdar runt om i landet har förvandlats till brutala arenor för pennalism. Nollorna utsätts för hårda prov. Bilden har inget samband med artikeln.
1 av 2
Skolgårdar runt om i landet har förvandlats till brutala arenor för pennalism. Nollorna utsätts för hårda prov. Bilden har inget samband med artikeln. - Foto: Fringe Resolution
2 av 2
- Foto: Wikimedia

"Nu vet vi vem klassens bästa kuksugare är"

Sexlekar och stora mängder alkohol när nyanlända gymnasister nollas in på Katedralskolan i Linköping.


LINKÖPING. Eleverna kommer hem stupfulla. Och vittnar om att de trakasserats av äldre skolkamrater. Det säger föräldrar till nya elever på Katedralskolan i Linköping.

– Jag är helt förtvivlad över det som hänt, säger rektor Britt-Marie Andersson till Östgöta-Corren.

Det är den så kallade nollningen av nya gymnasieelever som gått överstyr. Eleverna hetsas på nätet:

"Eftersom nollning inte är tillåtet på vårt kära hem Katedralskolan så gömmer vi oss på internet dit inga teknikinkompetenta lärare/rektorer hittar", skriver en klass i årskurs 3 på Katedralskolan på sin blogg.

– Vi är era gudar, skriver faddrarna. Följer man inte de regler som de satt ut straffas nollorna bland annat genom ägg i håret.

Och inte minst för de nya tjejerna väntar "sexlekar".

"Nu vet vi vem klassens bästa kuksugare är, men det finns så mycket mer att ta reda på", skriver de äldre eleverna på en blogg och varnar också för brutala våldsamheter:

Glasögon är bra, manar faddrarna eftersom det inte är omöjligt "att ni kommer att få en glasflaska kastad på er under kvällen...".

– Om en tjej träffar en kille på stan som hängt en banan mellan benen och om hon sedan tvingas äta upp den, är jag övertygad om att tjejen skulle gå till polisen och göra en anmälan. Men på en nollning är det okej, säger rektor Britt-Marie Andersson till Corren.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stora översvämningar i östra Afrika

Olycksfärja sätts in för passagerartrafik

1 timme sedan
Passagerarfärjan Marco Polo kommer åter att sättas in i trafik i mitten av 2024, rapporterar lokala medier.

FN-expert: Gazas sjukvårdssystem utplånat

2 timmar sedan
Israels krig i Gazaremsan har "utplånat" sjukvårdssystemet i det palestinska området, säger FN:s särskilda rapportör för rätten till hälsa.

Man gripen – ska ha skjutit mot polis

2 timmar sedan
En beväpnad man barrikaderade sig i en lägenhet och misstänks ha skjutit mot polis i Smedjebacken på måndagskvällen. Han greps efter att polisens förhandlare lyckats övertala honom att ge upp.

Kunderna rasar på Marabou: “Ingen bryr sig”

igår 22:18
Marabou ska ta tillbaka en gammal chokladkaka-smak in i sortimentet igen. Men nu rasar kunderna över att det inte är den smaken som folk faktiskt vill ha tillbaka.

Muntra miner på Wall Street

igår 22:08
Det var muntert på New York-börsen när handelsveckan inleddes. De tre ledande indexen slutade alla på plus.