Elevstopp på polishögskolor

Polisen sätter stopp för nya elever. Inga nya studenter har antagits till någon av landets polishögskolor till hösten.


STOCKHOLM. Har du drömt om att bli polis sedan sandlådan? Och till slut tagit dig samman och skickat in den där ansökan?

Tyvärr. Du blir inte polis. Åtminstone inte till hösten. Nu har rikspolisstyrelsen dragit i handbromsen och stoppat antagningarna till landets polishögskolor.

Anledningen är att regeringens mål om 20 000 poliser redan uppnåtts.

I januari antogs 300 elever vid högskolorna i Umeå och Växjö men inga i Stockholm (Solna).

– I fortsättningen kommer vi bara att utbilda så många som krävs för att ersätta dem som går i pension. Det handlar om totalt ungefär 500 elever om året, säger Christer Nyberg, studierektor vid Polishögskolan i Solna till nyhetsbyrån TT.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Näringslivets känga till regeringen: Sluta snåla

Trots AI: Färre studenter fast för fusk

För andra året i följd minskar antalet studenter som stängs av eller varnas för fusk. Farhågorna om att AI-verktyg skulle leda till ökat fusk har alltså ännu inte besannats.

"Stöd" för Putin att ta nya riskabla beslut

Ett falskt valresultat ska visa att Vladimir Putin har haft rätt hela tiden. Och det öppnar för nya drastiska beslut. För att bryta ned Ukrainas försvar antas många nya ryssar behöva kallas in till invasionsstyrkorna.

Blinken till Mellanöstern för Gazasamtal

USA:s utrikesminister Antony Blinken reser till Saudiarabien och Egypten denna vecka för att diskutera ansträngningarna att få till en vapenvila samt öka hjälpsändningar i Gaza, uppger amerikanska UD.

Mest nedåt på Asienbörser

Ledande börsindex hade backat generellt i Asien efter omkring en halv dags handel på tisdagen, även om japanska index hade tagit igen lite av tidigare tapp efter beskedet om att den japanska centralbanken höjer räntan för första gången på 17 år.

Ny studie om övergrepp förvånade forskare

Att utsättas för olika typer av övergrepp i barndomen ger en stark ökad risk för psykiatriska diagnoser senare i livet. Det bekräftas i en stor studie av svenska tvillingar.