- Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX

Polisen fruktar copycats

Efter att skytten - som kallats "den nye lasermannen" - i Malmö uppmärksammats fruktar polisen att fler så kallade copycats kan låta sig inspireras.


MALMÖ. En ensam eller ett fåtal gärningsmän misstänks ligga bakom det 15-tal skjutningar i Malmö. Alla offer förutom ett är invandrare.

Nu fruktar polisen att så kallade copycats tar efter hatmördaren i Skåne.

– Projiceringen kan få den effekten och det måste vi ha med i tankarna, att "copycats" hänger på. Vi brukar prata med små bokstäver, men det här är en ytterst ovanlig situation, säger Per Lidehäll, vid länskriminalen i Skåne, till TT.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

Oljepris upp efter rapporter om attack

Oljepriset steg inledningsvis med 3 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till runt 90 dollar på förmiddagen.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Polisen rapporterar om stöld, Vimmerby

2 timmar sedan
"Inbrott i butik i centrala Vimmerby.", skriver polisen på sin hemsida.