John Ausonius som ung.
John Ausonius som ung. - Foto: Privat

Lasermannen blir utan besked

Lasermannen John Ausonius skulle under fredagen ha fått veta om hans straff blir tidsbestämt. Men beskedet dröjer.


Lasermannen - i original

John Wolfgang Alexander Ausonius, född 12 juli 1953, då folkbokförd som Wolfgang Alexsander Zaugg, även känd som Lasermannen, är en dömd svensk mördare och bankrånare.

Från augusti 1991 till januari 1992 sköt han, beväpnad först med ett gevär med lasersikte (därav öknamnet Lasermannen, lanserat av journalisten Richard Aschberg på Aftonbladet) och senare med en revolver, sammanlagt elva personer vid olika attentat i Stockholm och Uppsala. En dog, flera fick skador för livet. Det enda offren hade gemensamt var mörkt hår och/eller dito hudfärg.

Källa: Wikipedia

ÖREBRO. Livstidsdömde John Ausonius var för en vecka sedan uppe i Örebro tingsrätt för att få sitt straff tidsbestämt. Han har suttit fängslad i 18 år efter att ha skjutit mot invandrare i Stockholm och Uppsala.

Ett av hans offer dog, tio skadades, många av dem för livet. Men nu känner Ausonius att han betalat priset.

– Jag tycker att jag har sonat mina brott och jag är en ny människa, sa han under förhandlingarna för en vecka sedan.

Men han får vänta på besked. Tingsrätten inväntar ett yttrande från Socialstyrelsen om Rättsmedicinalvekets utredning om John Ausonius återfallsrisk, skriver Nerikes Allehanda.

Ausonius offer var alla män med invandrarbakgrund - och öknamnet lasermannen fick han eftersom han till en början använde ett vapen med lasersikte.

Han är dessutom dömd för tio bankrån.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Varberg: Polisen rapporterar om rattfylleri

1 timme sedan
"Ett vittne ringer till polisen om en personbil som kör i hög hastighet från Trönninge mot Kungsäter.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om kontroll person / fordon, Södertälje

1 timme sedan
"Larm om allvarlig händelse.", skriver polisen på sin hemsida.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

1 timme sedan
Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.