En skiva täcker ytterdörren på ett radhus i Angered i Göteborg i där polisen enligt uppgift slog till mot en av de personer som misstänks för bombhotet.
En skiva täcker ytterdörren på ett radhus i Angered i Göteborg i där polisen enligt uppgift slog till mot en av de personer som misstänks för bombhotet. - Foto: JÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Polisen: Vi gjorde ett misstag

39-åringens hem stormades av polisen. Han tvingades naken ner på golvet inför sina barn med vapen riktade mot sig. Men allt var ett misstag av polisen.


GÖTEBORG. Det var i samband med bombhotet mot Göteborg förra veckan som polisen brutalt hämtade 39-åringen.

Med dragna vapen stormade polisen 39-åringens lägenhet på lördagsmorgonen. Mannen tvingades naken ner på golvet, fick ett knä i ryggen med vapen riktade mot sig. Allt skedde inför ögonen på mannens barn och fru.

Men allt var ett misstag från polisens sida. 39-åringen var inte misstänkt, utan skulle kallas som vittne.

– Det är klart att det är allvarligt, men man ska samtidigt komma ihåg att insatsen påskyndades av vi i det läget stod inför vad vi upplevde var ett hot om ett förestående terrorbrott, säger Erik Nord, chef för länsordningspolisen i Västra Götaland, till Sveriges Radio.

Polisens insats kommer nu att granskas av en åklagare.

– Det gäller att ta reda på vad som skedde och vad som gick fel i vår interna kommunikation. Så vitt jag förstår är det störst möjlighet att felet helt och hållet ligger inom polismyndigheten i Västra Götaland, säger Nord till SR.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!