Malmöpolisen stormade ett hus där en medelålders kvinna hållits som sexslav i fyra dygn. Bilden har inget samband med artikeln.
Malmöpolisen stormade ett hus där en medelålders kvinna hållits som sexslav i fyra dygn. Bilden har inget samband med artikeln. - Foto: Stig-Åke Jönsson / SCANPIX

Hon hölls fången som sexslav

En kvinna befriades av polis efter att ha varit sexslav i ett skräckens hus.


MALMÖ. Bara någon vecka efter att sextortyrkammaren i Halmstad upptäckts befriades en medelålders kvinna av polis i torsdags. Då hade hon i fyra dygn varit fången och tvingats in i rollen som sexslav åt en 44-årig man.

44-åringens vänner slog larm om att han var försvunnen och när polisen hittade honom i Malmö city var han mycket förvirrad och mumlade om en kvinna som var fången i hans hus.

Flera patruller skickades dit för att storma huset, uppger Kvällsposten.

– Det svängde förbi fyra polisbilar och körde upp på gården, säger en grannkvinna till tidningen.

Där inne hittade man en kvinna i ett mycket allvarligt psykiskt tillstånd. Hon berättade att hon våldtagits i flera dygn, men har inte kunnat förhöras mer än så.

44-åringen är misstänkte för människorov och våldtäkt. Sedan tidigare är han bara känd för mindre brott - bland annat hot mot en kronofogde.

– På mig har han alltid gjort ett gott intryck. En man som arbetat mycket hårt, säger en granne till KvP.

Inte heller den misstänkte har kunnat höras av polis på grund av sitt psykiska tillstånd.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Protest mot Postnord-vd:ns lön – tjänar 935 000 i månaden: ”Stopp”

Fler sprängningar riktas mot privatbostäder

Användningen av explosiva ämnen ökade under 2023 jämfört med åren innan och ligger nu i nivå med toppnoteringen från 2019, visar statistik från Polismyndigheten.

Nordea: Trycket på hushållen lättar

Storbanken Nordeas ekonomer konstaterar att det pågår en normalisering av inflationen, vilket väntas få centralbanken att sänka räntor.

Tidsfrist löpte ut – universitetsprotest fortgår

USA:s studentprotester mot Israels krigföring i Gaza fortsätter – och växer. Universiteten brottas med balansgången mellan vissa studenters yttrandefrihet och andras säkerhet – och mäktiga givares intressen.

Sju gripna i antiterrorräder efter kyrkdåd

1 timme sedan
I stora antiterrorräder i Australien har sju personer gripits. De misstänkta har kopplingar till en tonåring som i förra veckan knivhögg en assyrisk biskop.

SCB: Fler kvinnor och unga arbetslösa

1 timme sedan
Arbetslösheten fortsätter att öka medan andelen sysselsatta ligger ganska stabilt, enligt nya siffror från Statistiska centralbyrån (SCB)