Jallow Momodou, tvåa från höger.
Jallow Momodou, tvåa från höger. - Foto: Lars Hedelin/Scanpix

Konstnär bakom rasistaffischer

"Det var ju djungeltema på middagen" säger konstnären om affischerna.


LUND. Skaparen av de affischer som sattes upp utanför Hallands nation under onsdagen föreställandes Jallow Momodou iklädd slavkoppel med texten "Vår negerslav är bortsprungen" heter Dan Park.

Konstnären förklarar att affischerna är en fortsättning på debatten som följt efter att Mamodou polisanmält festarrangörerna.

– Jag tycker det är stor humor. Det är lustigt att man blir upprörd över en sådan sak, jag vill driva med det. Det är bara några studenter som klär ut sig, säger Dan Park till Lundagård Studenttidning.

Om referenserna till slavhandeln säger Dan Park att "vad som helst kan kränka människor":

– Vissa har ingen humor. De blir alltid kränkta och vill ha uppmärksamhet. Hur länge sen var slavhandeln, liksom? Man kan inte klamra sig fast vid gamla grejer hur länge som helst.

Det hela handlade om att en studentsittning på Hallands studentnation där några spexande studenter hade klätt ut sig till svarta slavar.

– Ja det var ju djungeltema på sittningen så man får väl klä ut sig till vad man vill, avslutar Park.

Dan Park har tidigare varit i medialt blåsväder, bland annat 2007 då han satte upp falska löpsedlar som påstod att Runar Sögard mördats och 2009 då han placerade ett hakkors och en burk med texten Zyklon B utanför judiska församlingen i Malmö.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.