Mannen som sköts den 11 maj uppges ha kopplingar till det kriminella mc-gänget Bandidos.
1 av 3
Mannen som sköts den 11 maj uppges ha kopplingar till det kriminella mc-gänget Bandidos. - Foto: ADAM IHSE / EXPONERA
Den 11 maj sköts en person i båda benen av okända gärningsmän.
2 av 3
Den 11 maj sköts en person i båda benen av okända gärningsmän. - Foto: ADAM IHSE / EXPONERA / SCANPIX
Blendas gata har blivit ökänd efter den senaste tidens skottlossningar.
3 av 3
Blendas gata har blivit ökänd efter den senaste tidens skottlossningar. - Foto: Hitta.se

Sveriges farligaste gata

På Blendas gata i Göteborg har två personer skjutits ned på en vecka.


Oroligheterna sprider sig

Den senaste tiden har Hisings-Backa skakats av flera bilbränder. Bränderna tros vara anlagda av ungdomsgäng som en hämndaktion mot polisen.

Fleras stadsdelar som Tynnered och Västra Frölunda har drabbats av skadegörelsen. Enligt polisen är de dock olika ungdomsgäng som tänder eld på bilarna.

GÖTEBORG. Vid 20.30-tiden på måndagskvällen fick polisen in flera larm om att ytterligare en skottlossning ägt rum på ökända Blendas Gata i Hisings-Backa. Precis som vid förra veckans skottlossning sköts en man i benet. Polisen har anhållit två misstänkta personer i 20-25 års åldern för brottet som rubriceras som försök till dråp och medhjälp till dråp. Gärningsmännen är sedan tidigare kända av polisen.

Den skottskadade mannen vårdas för tillfället på sjukhus men han har inte livshotande skador. Polisen kan inte utesluta att de två skjutningarna har ett samband med varandra, skriver polisen för Västra Götaland.

Förra veckan skrev Nyheter24 om Bengt-Olof Berggrens teorier kring skottlossningarna. Då trodde chefen för kunskapscentrum mot organiserad brottslighet att det är kvartersgängen från Hisings-Backa som ligger bakom våldet.

Backa kulturhus finns fritidsgården "Kultan". Det är den enda gården i det bostadsområde som de två skottlossningarna har ägt rum. Kenneth Johannsson är chef för ungdomsgården och han bekräftar att det är kvartersgängen som ligger bakom skjutningarna.

– Man blir avtrubbad och van. Det var igår, det var i förra veckan och visst känner jag att fan vad tråkigt att det händer igen. I dag skojade vi i personalen om att vi kanske behöver ha skottsäkerväst på jobbet.

– Självklart är man rädd för en förlupen kula, säger Kenneth Johansson, till Nyheter24.

För några år sedan brukade kvartersgängen besöka fritidsgården. Kenneth Johansson har själv pratat med de som nu skjuter varandra.

– Gängen har varit på vår fritidsgård för länge sedan. Jag upplevde de som ungdomar som inte har gått färdigt skolan och inte orkar ta tag i det, säger Kenneth Johanssson.

Tidigare har Hisings-Backa skakats av flera bilbränder som ungdomsgängen misstänks ligga bakom.

Här kan du se ett videoklipp från Litteraturgatan i Backa där ungdomar fastnat på bild:

Här kan du se ett inslag om bränderna från TV4:

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.

Tummar på kraven för att klara Natoinsatsen

P 7 i Skåne står inför en svensk pionjärinsats i Nato när uppåt 600 man ska skickas till Lettland. För att klara det kan det bli nödvändigt att under en period tumma på målet att utbilda fler värnpliktiga.