Breivik-anhängare får sitta kvar som nämndeman

– Han avser hålla låg profil framöver, säger Margareta Åberg, chef för förvaltningsrätten.


Sverigedemokraten Erik Hellsborn, 27, får sitta kvar som nämndeman i migrationsdomstolen i Göteborg. Detta trots att han på sin blogg uttryckt att terrordåden i Norge berodde på massinvandringen.

– Han avser hålla låg profil framöver och hans blogg är stängd på obestämd tid, säger Margareta Åberg, chef för förvaltningsrätten i Göteborg, till Nyheter24.

Beslutet fattades under en prövning på tisdagen.

Är det lämpligt med en nämndeman med så pass extrema åsikter?

– Det ska rätt mycket till för att man ska entlediga en nämndeman.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Swish förändring – för att skydda dina pengar

Ny mobiliseringslag undertecknad av Zelenskyj

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har skrivit under en delvis kontroversiell ny mobiliseringslag, meddelar regeringen i Kiev.

Höj värdet på din bostad – med enkla ändringen: "Står ut"

Maria Friström, 43, bytte bana och började flippa bostäder för miljonbelopp. I en intervju med Nyheter24 berättar hon om misstagen man ska passa sig för och den enkla renoveringen som kan höja värdet på din bostad.

Årets nya Ikea-möbler för gamers, som du måste blåsa upp själv

Ikea lanserar en möbelkollektion för dataspelare, som ska vara lättare att plocka fram och städa undan – för en gamingcommunity som vuxit upp.

Riksrätt i senaten för Bidens minister

Har USA:s minister med ansvar för inrikes säkerhet "medvetet och systematiskt" underlåtit att hålla gränsen mot Mexiko säker? Republikanerna i representanthuset anser det och skickar därför ett riksrättsåtal till senaten. Men där väntas processen mot Alejandro Mayorkas avslutas illa kvickt.

L: Inför maxtak i skolan

Liberalerna vill införa ett maxtak för klasstorlekar i skolan. Det ska inte vara ett lotteri i skolan som man möts av alltför ofta i dag, säger partiledaren Johan Pehrson.