- Foto: Malin Hoelstad / SCANPIX

Centern flyttar från ladugården till ungdomsgården

Valberedningen föreslår 28-åriga Annie Lööf som ny partiledare.


Annie Lööf

Lööf, tidigare Johansson är riksdagsledamot, vice gruppledare i riksdagsgruppen och ekonomisk-politisk talesperson.

Hon skriver själv på sin blogg att hon "är en grön, liberal smålänning med en innerlig tro på den enskilda människan, företagsamheten och miljön."

Efter valberedningens officiella förslag twittrade hon: Hjärtligt tack! #centerpartiet

 

28-åriga Annie Lööf är snart Sveriges yngsta partiledare, två månader yngre än miljöpartiets Gustav Fridolin.

På onsdagen föreslog valberedningen henne som ny partiledare.

"Är så oerhört glad och stolt över det breda och fina förtroende som visats för mitt ledarskap runt om i hela Centersverige!" twittrade Lööf några timmar efter beskedet.

Tar över efter Maud

Vid onsdagens presskonferens fick Lööf frågan om Maud Olofssons önskan om att få sitta kvar i regeringen:

– Jag tycker att det var väldigt ödmjukt av henne att uttrycka den önskan. När nya partiledaren är tillsatt är det en del i processen att forma nya laget. Det får vi ta ställning till då, svarar Lööf med lurig blick.

Anders W Jonsson föreslås av valberedningen till förste vice partiordförande och Anna-Karin Hatt till andra vice ordförande.

Moderniseras

Centerpartiet flyttar längre från landet och närmre ungdomsgården. Lööf kommer få rollen som riksdagens yngsta partiordförande. Politiken ska varken åt höger eller vänster, men framåt och uppåt menar hon.

– Centerpartiet ska ta fram och skapa nya moderna förslag som sen ska ut i hela landet, säger Lööf.

– Vi ska förstärka vår gröna profil, bli lite bredare men ändå behålla fokuset, säger Annie Lööf på presskonferensen.

Jobbskapande förslag

Som ekonomi-politisk talesperson står hon fast vid Centerpartiets mål att minska arbetslösheten. Att sänka restaurangmomsen är ett av förslagen.

 

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Höör rapporterar om trafikolycka

Höjd BNP-siffra från USA

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) ökade med 3,4 procent i fjärde kvartalet i fjol, enligt reviderade siffror från USA:s handelsdepartement.

Då är bästa tillfället att söka jobb: ”Konkurrensen minskar”

Att byta jobb kan vara en utmaning, särskilt om man vill byta karriär eller gör premiär på arbetsmarknaden. Men det finns en månad på året som det passar bäst att söka för den som vill maximera sina chanser att få ett nytt jobb.

Rekordmycket eventpengar till Bidens kampanj

Ett insamlingsevent för USA:s president Joe Biden har samlat ihop 25 miljoner dollar, motsvarande drygt 267 miljoner kronor. Det är den största insamlingen någonsin för ett politiskt evenemang, enligt Bidenkampanjen.

Wingefors om miljardförsäljningen: "En lättnad"

Embracer säljer en av sina finaste juveler när man gör sig av med Gearbox. Vd Lars Wingefors beskriver den amerikanska spelutvecklaren som "jätteduktig med väldigt fina varumärken". Men i slutändan så är vi en business och vi måste ta rationella beslut, säger han.

Åklagaren: Mänsklig påverkan bakom skredet

1 timme sedan
Det finns ingen naturlig orsak bakom jordskredet vid E6 i höstas, enligt åklagaren. Tre personer misstänks för brott, bland annat då stora mängder schaktmassa utan tillstånd flyttats till området. De här massorna har lagts på platsen där jordskredet sedermera igångsatts, säger åklagare Daniel Veivo Pettersson.