SD-politikern Hellsborn lägger locket på efter förtalsanmälan

Journalisten Emanuel Karlsten tycker att anmälan är konstig.


Erik Hellsborn i blåsväder

Sverigedemokraten Erik Hellsborn har varit i blåsväder också innan det omtalade, och numera raderade, inlägget om Anders Behring Breivik.

Tidigare har han bland annat tipsat sina läsare om boken "Vedergällning".

Den handlar om hur en nazist dödar judar, invandrare och politiker. Sd-politikern väljer att beskriva boken som "bra underhållning" och la upp den som favoritbok. I boken avrättas bland annat statsministern "Göran Påhlsson" och invandrare som kallas "stilettnegrer".

VARBERG/STOCKHOLM. Den uppmärksammade sverigedemokraten Erik Hellsborn har gjort en förtalsanmälan mot journalisten Emanuel Karlsten men vägrar att uttala sig om anmälan.

– Du, jag kan inte prata nu på jobbet. Du får ringa en annan gång, säger Erik Hellsborn och slänger på luren när Nyheter24 når honom.

Som Dagens Media kunde berätta på måndagen har SD-politikern anmält Karlsten för blogginlägget "Sympatiserar med Osloterroristen - och sitter i svenska migrationsdomstolen".

Inlägget skrevs i samband med att Erik Hellsborn pekade ut massinvandring som orsaken bakom terrorattackerna i Norge.

När Nyheter24 når Emanuel Karlsten menar han att Erik Hellsborn kunde hört av sig direkt till honom.

Vad tycker du om anmälan?

Inte så mycket mer än att den är konstig. Allra mest eftersom den är skickad till JK, trots att min blogg saknar utgivarbevis.

Vad hade du sagt till Hellsborn om han hade hört av sig direkt till dig?

Det vet jag inte. Jag hade lyssnat och resonerat med honom. Hans enda problem verkar vara rubriken, jag hade lyssnat på vilket sätt han inte tycker att den har täckning.

Vad tycker du om hans agerande?

Ett märkligt sätt att agera mot en blogg. Det första man brukar göra är att skriva en kommentar, eller skicka ett mejl. Inte gå till JK. Den stora skillnaden mot en blogg och en papperstidning är att den senare behöver ångra publiceringar, den tidigare är en del av ett större, rörligt samtal.

Kan du förstå att han blir arg och anmäler?

– Jag kan förstå att han blir arg men jag har liten förståelse för anmälan, eller vilken effekt han menar en sådan skulle få, säger Emanuel Karlsten till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Då kan bitcoinutbudet halveras

Polisen rapporterar om brand, Nacka

"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

1 timme sedan
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.

Kundtjänstens VÄRSTA typ av kund: "Avsluta samtalet"

1 timme sedan
Kundtjänstpersonal pratar med en mängd olika typer av personer. Kundtjänstmedarbetaren Marielle Grääs berättar för Nyheter24 att de flesta är trevliga men att det finns en typ som får personalen att sätta ner foten.

Polisen i Stockholm rapporterar om brand

1 timme sedan
"Polis larmas till en villabrand i Långbro.", skriver polisen på sin hemsida.

Tredje borgmästare mördad i Ecuador

2 timmar sedan
Borgmästare Jorge Maldonado i gruvstaden Portovelo i Ecuador sköts till döds på fredagen. Det är det tredje mordet på borgmästare i landet inom en månad.