Den bloggande polismannen som delade "det ingen annan vågar berätta" med sina läsare har nu fått tillbaka jobbet. 
Under signaturen "Farbror Blå" skrev han om kollegornas ollning.
Den bloggande polismannen som delade "det ingen annan vågar berätta" med sina läsare har nu fått tillbaka jobbet. Under signaturen "Farbror Blå" skrev han om kollegornas ollning.

"Farbror blå" bloggade om ollning - får tillbaka sitt jobb

Polisen får även ett skadestånd på 125 000 kronor eftersom myndigheten kränkt mannens rätt till yttrandefrihet.


Blogginläggen

Under minst ett år beskrev polismannen sitt arbete under signaturen Farbror Blå. Läsarna fick ta del av snaskiga detaljer ur polisens vardag. "Det ingen vågar berätta".

Han skrev bland annat om en psykiskt sjuk kvinna som han tyckte led av "kåtslag".

Han ska även ha skakat hand med en man som begått självmord genom att hänga sig.

"Hej, konstapel X från Grönköpingspolisen! Vad kan jag hjälpa dig med?", skrev han och förklarade att kollegorna hade skrattat.

Polisen berättade också för bloggläsarna att en manlig kollega "ollat" en polisbil med sitt könsorgan innan ett par kvinnliga kollegor skulle sätta sig och åka i den.

SKÅNE. Den poliskonstapel som togs ur tjänst i juni förra året efter att ha bloggat om ollning under pseudonymen Farbror Blå har nu fått tillbaka sitt jobb.

Mannen hävdade själv att blogginläggen inte var självbiografisk utan bestod av skämtsamma skrönor. Detta uppskattades däremot inte av polismyndigheten som såg blogguppdateringarna som en ”grovt illegal” handling.

Motiveringen till återinsättningen är att staten allvarligt kränkt polisens yttrandefrihet och ett skadestånd på 125 000 kronor kommer att betalas ut till mannen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tesla levde inte upp till förväntningarna

Teknikjättarna ledde uppgång på Wall Street

De sju teknikjättarna ledde uppgången på USA-börserna på tisdagen. Svenska Spotify rusade efter en stark delårsrapport.

Tjäna 33 000 kronor i månaden bara på fonder – så gör du

Det kommer ta ett tag, men när du väl sparat tillräckligt mycket pengar kommer du faktiskt kunna bli det som kallas för ekonomiskt oberoende. Knepet är inte några snabba cash. Istället handlar det om långsiktigt, tålmodigt sparande i indexfonder fram till pensionen. Så här går det till och så här lång tid tar det, enligt experten.

Lång väntan på bostad – kommun får miljonbot

1 timme sedan
En kvinna i behov av särskild bostad enligt LSS fick vänta nästan två år innan hon fick ett boende. Det berodde enligt Luleå kommun på platsbrist, något förvaltningsrätten inte ser som en acceptabel orsak.

Rysk biträdande försvarsminister gripen

1 timme sedan
En av Rysslands många biträdande försvarsministrar, Timur Ivanov, har gripits, meddelar Rysslands undersökningskommitté, en av landets brottsbekämpande myndigheter.

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

2 timmar sedan
En högerextrem fransk borgmästare har infört ett nattligt utegångsförbud för barn under 13 år. Tilltaget är det senaste för att motverka ungdomsvåld i landet.