Här kommer Hells Angels att hålla festen i Oslo.
1 av 2
Här kommer Hells Angels att hålla festen i Oslo. - Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix Norway
Här slår polisen till mot klubblokalen 2008.
2 av 2
Här slår polisen till mot klubblokalen 2008. - Foto: Poppe, Cornelius/Scanpix Norway

Hells Angels Europaledare träffas på toppmöte

I helgen träffas hundratals Hells Angels-medlemmar i Oslo för att fira klubbens 15-års jubileum och ha ett toppmöte.


Hells Angels Karlstad

Karlstadavdelningen var nyligen inblandad i en infekterad strid med rivaliserande Bandidos. Det hela började med att Hells Angels hoppade på en Bandidosboss på strippklubben Maxim. Kort därefter misshandlades en så kallad hangaround till Hells Angels på sitt arbete.

Polisen kommenterade att händelserna i staden som att det nu var "1-1" mellan MC-klubbarna.

Efter hård polisbevakning och ett antal kontroller av medlemmarna vid deras lokaler så lugnade det ned sig i staden.

Efter ungefär två veckors oroligheter förklarar polisen den 23 augusti att det verkar som att klubbarna har slutit fred.

OSLO. Det grovt kriminella MC-gänget Hells Angels kan inte garantera att det inte blir bråk - men säger att allmänheten inte behöver vara rädda.

Under helgen träffas hundratals Hells Angels-medlemmar från hela Europa för att ha ett möte under fredagen och festa på lördagen. Bara 20 mil från Oslo ligger Hells Angels Karlstad-avdelning. Men trots den stora samlingen kommer den svenska polisen inte att samarbeta med med norsk polis inför helgen.

– Jag vet om att det är ett möte men vi kommer inte att samarbeta i det här fallet, säger Lars Klarin som arbetar med grova brott på Karlstadpolisen, till Nyheter24.

Enligt den norska polisen väntas upp till 500 medlemmar till Europamötet som sammanfaller med firandet av klubbens 15-årsjubileum. Men något hot mot "vanligt folk" utgör MC-gänget inte den här helgen, enligt egen utsago.

– Ingen behöver vara rädd för att gå till affären om man säger så, säger Ove Jorgensen Høyland från Hells Angels MC Oslo, till den norska tidningen Dagbladet.

Flera av de internationella toppledarna kommer att närvara på mötet som hålls på Rica Hotel Helsfyr. Det är dock oklart vad de kommer att diskutera men den norska polisen definierar Hells Angels som en kriminell organisation med starka inslag av narkotikahandel, hot och våld.

Men trots den stora uppslutningen får alltså de norska kollegorna ingen hjälp från Karlstadpolisen på andra sidan gränsen.

- Vi har mycket samarbete med norsk polis men inte den här gången, säger Lars Klarin, till Nyheter24.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Flera gripna i Tadzjikistan för Moskvadåd

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

"Bilist och två cyklister i kollision.", skriver polisen på sin hemsida.

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

1 timme sedan
Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

1 timme sedan
Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

1 timme sedan
Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.