Eric Rosén.
1 av 6
Eric Rosén. - Foto: Karin Bylund
Alex Bengtsson.
2 av 6
Alex Bengtsson. - Foto: Privat
Jack Werner.
3 av 6
Jack Werner. - Foto: NYHETER24
Martin Edgélius.
4 av 6
Martin Edgélius.
Anna Troberg.
5 av 6
Anna Troberg. - Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX
Henrik Alexandersson.
6 av 6
Henrik Alexandersson. - Foto: Nyheter24

Bloggresumén: Historielöshet, feminism, upphovsrätt och Carl Bildt

VECKANS BLOGGRESUMÉ NYHETER. Vad har engagerat Nyheter24:s nyhetsbloggare den gångna veckan? Här kommer en update!


VECKANS NYHETSBLOGGRESUMÉ - VECKA 38. Vad har engagerat Nyheter24:s nyhetsbloggare den gångna veckan? Här kommer en update!

Nyheter24 har vi ett gäng nyhetsbloggare som skriver om allt från internetfenomen till det som sker innanför parlamentsväggarna i Bryssel och allt däremellan. Har du inte riktigt fått grepp om vad de bloggat om? Här kommer en kort presentation och en resumé över vad de har haft för sig den gångna veckan.

Anställd på Piratpartiets kontor i Europaparlamentet - Henrik Alexandersson bloggar direkt från Bryssel. Den gångna veckan kom Henrik med förslag om ett nytt system för upphovsrätten. Han passar även på att ge politikerna en moralisk känga. Håller du med?

Alex Bengtsson, utbildningschef på Expo och krönikör, bevakar högerextremism och rasismen i Sverige, på gatorna och enda in i riksdagen. I detta inlägg skriver Alex om hur svårt det är för Sverigedemokraterna att slita sig från sina rötter inom vit makt-rörelsen.

Jack Werner håller koll på Internet och bloggar om de senaste snackisarna på nätet. Du har nog hört talas om planking, owling, horsemanning. Men vad vet du egentligen om Chuck Testa

Den konservative bloggaren Martin Edgélius är inte rädd för att vädra sina åsikter. Denna vecka kommenterar Martin kommunalvalen i Norge och valet i Danmark. Dessutom tycker han att Gudrun Schyman är ute och cyklar och att det finns en skillnad mellan feminism och jämställdhet. Vad tycker du?

Anna Troberg, partiledare för Piratpartiet, författare och bloggare, bloggar som vanligt med stort engagemang. I veckan fick en kommentar henne att inse att historielöshet är en samhällsfara. Hon kommenterar Förläggareföreningens senaste girigt-ambivalenta förslag om att e-böcker bör vara likställda med pappersböcker - till en viss del.  Bör de likställas?

Även Nyheter24:s nyhetschef, Eric Rosén bloggar. Den gångna veckan var det förtroendet för Carl Bildt (eller snarare bristen på förtroende) som lyckades engagera Rosén mest. Vad tycker du om Bildts intressekonflikt i fallet Martin Schibbye och Johan Persson? En "katastrof", är det i alla fall enligt Eric Rosén.

/
/
/
/
/
HAX
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.