Riksdagsledamoten Emil Källström (C) visste inte att han bröt mot några regler -  sen läste han avslöjandena om Håkan Juholt (S).
Riksdagsledamoten Emil Källström (C) visste inte att han bröt mot några regler - sen läste han avslöjandena om Håkan Juholt (S). - Foto: Riksdagen

Centerledamoten: "Jag har gjort en Juholt"

Emil Källström (C) insåg att han fått för mycket i hyresbidrag tack vare mediestormen mot S-ledaren Håkan Juholt.


STOCKHOLM. Den socialdemokratiske partiledaren Håkan Juholt har i dagarna varit under hård press sedan det visat sig att han fått för mycket utbetalat i hyresbidrag.

Nu visar det sig att Centerpartiets riksdagsledamot Emil Källström gjort samma sak, men kommit på sitt misstag i samband med bevakningen av Juholts snedsteg.

"När jag i torsdags morse såg nyheten om Håkan Juholts ersättningar insåg jag att jag själv befann mig i en liknande situation. Jag ringde direkt till Riksdagsförvaltningen och förklarade det nya läget. Från och med nästa lön kommer detta nu att vara ordnat - jag kommer självklart se till att betala tillbaka det jag felaktigt fått utbetalt.", skriver Källström under rubriken "Jag har gjort en Juholt" på sin blogg.

"Jag tackar de högre mediemakterna"

Ledamoten förklarar hur hans flickvän det senaste året flyttat in i hans lägenhet och han på så sätt inte varit berättigad fullt hyresbidrag. Han tackar medierna för att han nu insett sitt misstag.

"Hade inte Juholts situation blivit förstasidestoff hade min egen felaktighet antagligen kunnat ticka vidare resten av mandatperioden utan att jag eller någon annan tänkt på det. Jag tackar de högre mediemakterna för att de gjorde mig medveten om denna begynnande oriktighet", skriver Källström.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!