- Foto: Mats Andersson / SCANPIX

Kvinna våldtog sin väninna i tvättstugan

En 43-årig kvinna döms till fängelse i två år och sex månader för att ha våldtagit sin väninna i en tvättstuga i Helsingborg tidigare i år.


Den 18 juli i år utbröt ett bråk mellan den 43-åriga kvinnan och hennes väninna. Därefter går historierna isär. Rätten väljer dock att tro på den målsägande väninnan som uppger att hon under femton minuter utsattes för en brutal misshandel och våldtäkt i tvättstugan.

Den 43-åriga kvinnan kom in i tvättstugan precis när väninnan skulle ta ut tvätten. Sedan började hon att slå väninnan med knytnävarna och dunkade hennes huvud i golvet. Väninnan sa i rätten att hon befarade att hennes "huvud skulle spricka". Trots att hon bad om nåd fortsatte 43-åringen att slå så att det "tjongade" i huvudet, beskriver väninnan. Därefter slet 43-åringen av hennes kläder och våldtog henne, skriver Aftonbladet.

– Jag skrek, sluta det gör ont, har kvinnan berättat under rättegången.

Men den 43-åriga kvinnan fortsatte våldtäkten.

– Du tycker väl om det så här hårt?

För att kväva väninnans skrik stoppade hon in en toffel i hennes mun. Väninnan beskriver att hon fick panik och hade svårt att andas. När 43-åringen var klar spottade hon väninnan i munnen och sa:

– Se det som en kyss.

Efter våldtäkten flydde väninnan från tvättstugan och mötte en förbipasserande kvinna som hjälpte henne att kontakta polisen.

– Anmäler du mig ska jag döda dig din jävel, skrek den 43-åriga kvinnan efter väninnan.

43-åringen förnekar våldtäkt. Hon säger att hon slagit väninnan några gånger under ett slagsmål i tvättstugan men att hon även slog tillbaka. Tingsrätten tror dock på väninnans berättelse och dömer 43-åringen till fängelse i två år och sex månader för våldtäkt och övergrepp i rättssak.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Meta bjuder in till sin VR-satsning

Kiev: Ingen hjälp till ukrainare som smiter

Ukraina inför nya åtgärder som ska få män i stridbar ålder att återvända hem. Landet slutar att förse medborgare som uppehåller sig utomlands med hjälp och samhällelig service, meddelar utrikesminister Dmytro Kuleba.

Postnord tappar volymer – vill se kompensation

Brevvolymerna fortsätter att sjunka – och de kommer mer än halveras fram till 2030, bedömer Postnord som ser stora utmaningar framför sig.

Stina Nilsson byter sport – lägger av med skidskyttet

Stina Nilsson lämnade en framgångsrik längdkarriär för att satsa på skidskytte. Nu byter hon sport igen.

Så många svenskar saknar en nära vän

Omkring 700 000 personer i Sverige har ingen att prata med om personliga saker. Och det är fler män än kvinnor som uppger att de inte har en nära vän.

“Nu har jag hittat mitt gäng”

När Marie Baier flyttade tillbaka till Göteborg efter 20 år för att börja drömjobbet hade hon inga vänner. Det visade sig vara tufft att hitta nya men genom envishet och en aktivitetssajt har hon fått flera nära vänner.