Narkotikahunden Batty visar stolt upp sitt fynd.
Narkotikahunden Batty visar stolt upp sitt fynd. - Foto: Foto: Polisen.

Narkotikahunden Batty hittade knarkgömma i Göteborg

I helgen fann polisen drygt 20 kilo amfetamin i ett skogsparti norr om Göteborg. Fyra personer har häktats misstänkta för grovt narkotikabrott.


Efter veckor av intensiv spaning kunde Göteborgspolisen i helgen gripa fyra personer från Baltikum misstänkta för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling. Gripandet kunde ske efter att polisen med narkotikahunden Batty i spetsen hittat en knarkgömma med drygt 20 kilo amfetamin nedgrävt i skogen.

– Genom spaning visste vi att amfetaminet kommit från Baltikum till Göteborg via Karlshamn i förra veckan. Vi misstänker att partiet var avsett för att säljas vidare på gatan i Göteborgsområdet, berättar Eric Blomstrand, kommissarie på länskriminalpolisens narkotikarotel.

Amfetaminbeslaget är ett av de största som polisen i Göteborg gjort under året.

–  Det är värt ungefär fem miljoner kronor i missbrukarleden, säger Blomstrand.

De misstänkta häktades under måndagen av Göteborgs tingsrätt. En av de fyra misstänkta gärningsmännen är tidigare dömd för grovt narkotikabrott i Sverige.

– Vi kommer nu att fortsätta utredningen och undersöka om det finns kopplingar till tidigare narkotikabeslag som vi kan knyta de här personerna till, säger Eric Blomstrand.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!