Pojken som blev skjuten i ansiktet avled av sina skador.
1 av 2
Pojken som blev skjuten i ansiktet avled av sina skador. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX
Mordutredningen mot männen som sköt 16-åringen fortsätter som tidigare men det är långt kvar till åtal menar polisen.
2 av 2
Mordutredningen mot männen som sköt 16-åringen fortsätter som tidigare men det är långt kvar till åtal menar polisen. - Foto: Johan Nilsson / SCANPIX

Efter mordet - flyktingboendet ser över besöksrutiner

Personalen såg inte mordet på 16-åringen som sköts till döds.


ESLÖV. Enligt Rolf Beckman, vd på boendet för ensamkommande flyktingbarn, var det ingen ur personalen som såg mordet på 16-åringen. De såg heller ingen gärningsman lämna platsen. Efter mordet har de parallellt med polisen gjort en egen internutredning om vad som egentligen hände på mordkvällen.

– Det finns också olika berättelser om hur gärningsmännen tog sig in, säger Rolf Beckman till Nyheter24.

Internutredningen visar även på att boendets rutiner vid besök måste göras om. Tidigare har boendet använt sig av så kallade "taggar" i stället för vanliga nycklar. Förutom låssystemet kommer man även se över vilka vägar det går att ta sig in till de ensamkommande flyktingbarnen.

– De hade inte brutit sig in och vi använder "taggar" som nycklar och det är ingen som har tappat bort någon, säger Rolf Beckman.

Så det kan vara någon som har släppt in gärningsmännen?

– Det är en av möjligheterna, men det är bara speklulationer.

Polisen har för tillfället tre misstänkta för mordet. Den 9:e november kommer de troligtvis att omhäktas men enligt Malmöpolisens informatör Karin Anvedal Malm är det långt kvar till åtal.

– Det här är inga uppgifter som vi kommer att kommentera.

Tidigare har det även spekulerats i att mordet kan ha varit en narkotikauppgörelse. Uppgifterna ska ha kommit från polisen men det vill Karin Anvedal Malm dementera.

– Det är ingenting vi har gått ut med och det är inget som vi kommer att säga heller, säger hon till Nyheter24.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

1 timme sedan
En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

1 timme sedan
Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.