Anton Abele (M) hoppas att det leder till att det blir fler som satsar mot våldet.
1 av 3
Anton Abele (M) hoppas att det leder till att det blir fler som satsar mot våldet. - Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX
Efter att Fredrik Reinfelds 16-årige son blivit misshandlad kommer nu beskedet om att regeringen storsatsar mot ungdomsvåldet.
2 av 3
Efter att Fredrik Reinfelds 16-årige son blivit misshandlad kommer nu beskedet om att regeringen storsatsar mot ungdomsvåldet. - Foto: Henrik Montgomery / SCANPIX
Misshandeln skedde på Stureplan i Stockholm.
3 av 3
Misshandeln skedde på Stureplan i Stockholm. - Foto: Tomas Oneborg / SCANPIX

Regeringen storsatsar mot ungdomsvåldet

Endast några dagar efter att Statsminister Fredrik Reinfeldts son blivit brutalt misshandlad så kommer beskedet om att regeringen påbörjar en ny storsatsning mot ungdomsvåldet.


STOCKHOLM. Regeringen påbörjar en storsatsning mot ungdomskriminalitet och ungdomsvåld. Beskedet kommer endast några dagar efter att Fredrik Reinfeldts 16-årige son blivit brutalt misshandlad.

– Mitt parti måste jobba hårdare med dessa frågor, jag hoppas att man kan agera mer än i dag, säger riksdagsledamoten Anton Abele (M) som tidigare drivit frågan om just ungdomsvåld, till Nyheter24.

På tisdagen avslöjade Niklas Svensson, politisk reporter på Expressen, på sin blogg regeringens nya storsatsning. Det är fortfarande oklart hur satsningen kommer att se ut, men den är redan nu prioriterad i regeringskansliet.

Anton Abele har ännu inte hört något om den nya satsningen.

– Jag har inte hört något själv men jag arbetar ständigt med mina frågor där våldet är en. Det kommer att komma en rapport inom kort som vi kan få anledning att återkomma till, säger han till Nyheter24.

Har du varit i kontakt med berörda statsråd om detta, eller har de kontaktat dig?

– I justitieutskottet har jag faktiskt ansvar för just frågor om våldsbrott, säger han.

Abele menar att vad som behövs är ett par konkreta och enkla lösningar som kan appliceras direkt.

– Stora reformer tar lång tid.

Statsministerns son

På en hemmafest ska Fredrik Reinfeldts 16-årige son fått ett slag i ansiktet av en jämnårig pojke i ett annat kompisgäng. 16-åringen lämnade då festen, men det andra gänget ska ha följt efter och mött upp honom på Stureplan. Där slog en av pojkarna en flaska i huvudet på 16-åringen så denne föll till marken medvetslös, sen sparkade de honom i huvudet tills en vakt lyckades stoppa den brutala misshandeln.

– Varje sånt här fall, oavsett vem det drabbar och var det sker, är oerhört allvarligt, säger Anton Abele, och fortsätter:

– Jag hoppas att vi blir fler som agerar mot våldet, det är alldeles för få just nu.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.

Polisen i Oskarshamn rapporterar om trafikolycka

"En personbil kolliderar med ett rådjur på E22 i höjd med Oskarshamn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens svar på kundernas hårda kritik mot nya varan: ”Våga prova”

1 timme sedan
Ica har fått hård kritik efter lanseringen av den nya "hushållsfärsen". Nu svarar matjätten på kundernas negativa kommentarer.