Polisen greps hög på kokain.
1 av 2
Polisen greps hög på kokain. - Foto: Claudio Bresciani/Scanpix
Lars Klevensparr är chef för Storgöteborg.
2 av 2
Lars Klevensparr är chef för Storgöteborg. - Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Polisen greps av kollegorna - åtalas för knarkbrott

Polischefen Lars Klevensparr ställde aldrig frågan om polismannen varit påverkad i tjänsten.


Kan få kicken

Polismannen är tillsvidare sjukskriven fram till början på oktober. Lars Klevensparr har dock beslutat att han ska flyttas från inre till yttre tjänst.

Om han får sparken från sitt jobb är dock fortfarande oklart då det är polisens ansvarsnämnd som tar ställning till om han får arbeta kvar som polis.

GÖTEBORG. Åklagaren - Bengt Landahl -  vill inte säga exakt hur han kommer att utforma åtalet mot polisen som greps hög på kokain. Men ett åtal kommer lämnas in "i dagarna" och misstanken mot polisen är knarkbrott.

– Jag vill inte säga hur åtalet kommer att se ut exakt, men det är ju narkotikabrott han är misstänkt för, säger Bengt Landahl, åklagare på riksenheten för polismål, till Nyheter24.

Det var den 27 augusti som polisen gick in i en lägenhet i Göteborgsområdet. Där hittade kollegorna polisen - hög som ett hus. Polisen, en man 45-årsåldern, greps tillsammans med ytterligare en person och i lägenheten hittades kokain.

Men trots gripandet fick polisen behålla jobbet. Lars Klevensparr, chef för polisen i Storgöteborg, valde dock att ta ifrån honom tjänstevapnet och att omplacera honom från yttre till inre tjänst.

– Jag har tagit ett beslut att omplacera honom från yttre till inre tjänst, sa Lars Klevensparr till Nyheter24.

Vet ni om han har varit påverkad i tjänsten?

– Nej, det vet jag inte. Jag har inte heller ställt frågan till honom.

Varför har du inte frågat om han varit påverkad i tjänsten?

– Egentligen är det en bra fråga som du har där. Det är några hopp mellan mig och hans chef och jag vet att hans chef har haft samtal med honom. Skulle detta ha förekommit skulle vi se oerhört allvarligt på det, sa Lars Klevensparr.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.

Nato överens om luftvärn till Ukraina

Natoländerna har kommit överens om att ge fler luftvärnssystem till Ukraina. Det meddelar Natos generalsekreterare Jens Stoltenberg, efter ett virtuellt möte med medlemsstaternas försvarsministrar och Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"Singelolycka på Agnesfridsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.