Marika Lindgren Åsbrink är för närvarande ekonomiskpolitisk rådgivare för Juholt.
1 av 4
Marika Lindgren Åsbrink är för närvarande ekonomiskpolitisk rådgivare för Juholt. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Lars Enqvist var tidigare socialminister under Göran Persson.
2 av 4
Lars Enqvist var tidigare socialminister under Göran Persson.
Håkan Juholt presenterade Engqvist och Lindgren Åsbrink under torsdagens presskonferens.
3 av 4
Håkan Juholt presenterade Engqvist och Lindgren Åsbrink under torsdagens presskonferens. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX
Lars Engqvist blir ny huvudsekreterare för Socialdemokraternas partistämma och Maria Lindgren Åsbrik biträdande sekreterare.
4 av 4
Lars Engqvist blir ny huvudsekreterare för Socialdemokraternas partistämma och Maria Lindgren Åsbrik biträdande sekreterare. - Foto: Jonas Ekströmer / SCANPIX

Engqvist ny huvudsekreterare i partikommissionen

Före detta socialdemokratiske socialministern Lars Engqvist lämnar ordförandeskapet i SVT och återgår till politiken.


På torsdagen presenterade Håkan Juholt den nye huvudsekreteraren i programkommissionen inför Socialdemokraternas partistämma 2013. Uppdraget, som ses som tungt ideologiskt går till Lars Engqvist. Biträdande sereterare blir Marika Lindgren Åsbrink.

Före detta socialminister

– Jag är glad för att kunna presentera Lars Engqvist. För många av er är han välkänd. En framgångsrik journalist, chefredaktör på framgångsrika tidningar. Osthandlare och SSU-ordförande, sa Håkan Juholt under torsdagens presskonferens, rapporterar Expressen.

Engqvist, som tidigare var socialminister under Göran Persson, kommer nu att lämna ordförandeskapet i SVT och återgå till politiken.

– Jag var med i den regering som lyckades halvera arbetslösheten. Många av de metoder som då användes kanske inte är möjliga att använda på samma sätt i dag, förklarade Engqvist vid presskonferensen, och fortsatte:

– Vi måste börja med den verklighet som är i dag.

Ekonomiskpolitiske rådgivaren blir biträdande sekreterare

För närvarande är Marika Lindgren Åsbrink ekonomiskpolitisk rådgivare till Håkan Juholt. Hon arbetar som socialdemokratisk politisk sekreterare i Stadshuset och politiker i Sundbyberg, och är dessutom huvudsekreterare för Socialdemokraternas kriskommission.

– Det ska bli väldigt spännande att få vara med i det här arbetet, säger Lindgren Åsbrink om nya uppdraget.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

AI kliver in i Instagram och Facebook

"Sträck på dig" – förhandla med banken

Bara sex procent av bolånetagarna bytte bank under 2023. Det borde vara fler, anser Finansinspektionen. Vi ser att det lönar sig och vara aktiv att försöka förhandla sin bolåneränta och även flytta sina sparpengar till en annan bank, säger konsumentskyddsekonomen Moa Langemark.

Två borgmästarkandidater mördade – på samma dag

Mexiko skakas av en våg av politiskt våld inför valen i juni. Under fredagen mördades två borgmästarkandidater – en i nordost och en annan i söder, enligt myndigheterna.

Vimmerby: Polisen rapporterar om rattfylleri

"En person blir misstänkt för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

1 timme sedan
Missnöjet sjuder i semesterparadiset. Vissa hungerstrejkar. Tusentals andra kommer att delta i protester på Kanarieöarna – där lokalbefolkningen har fått nog av ohållbar massturism.

Grekiskt prinspar går skilda vägar

1 timme sedan
Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.