Den unga flickan uppger att hon haft sex med tre män.
Den unga flickan uppger att hon haft sex med tre män. - Foto: CLAUDIO BRESCIANI / SCANPIX

12-årig flicka våldtagen flera gånger av tre män

På grund av det grova brottet har Länskriminalen tagit över fallet där en flicka född 1999 våldtagits av minst tre män.


DALSLAND. Den 12-åriga flickan har under hösten fram till den 19 december utnyttjats sexuellt av tre män. Och eftersom brottet är så pass grovt utreds det nu av Länskriminalen. Enligt polisen ska våldtäkterna ha ägt rum i norra Dalsland, men man vill än så länge inte säga exakt var.

– Det här handlar inte om överfallsvåldtäkter utan om att man gjort en tidig sexdebut. Det har inte förekommit något våld eller så, säger Sten Rune Timmersjö, kriminalinspektör, till Nyheter24.

Brottet rubriceras som våldtäkt mot barn, men än så länge har polisen inga brottsmisstänkta. Det har inte heller gjorts några förhör med 12-åringen. Trots flickans unga ålder vill polisen inte säga att fallet är unikt.

– Det är inte ovanligt eller unikt. Vi har haft några fler fall, säger Sten Rune Timmersjö.

Länskriminalen i Trollhättan väntar just nu på att få den lilla dokumentation som finns i ärendet av den lokala polisen i Dalsland.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Nattligt utegångsförbud för barn i fransk stad

Tonårspojkar hyllas – stoppade kidnappning

Tre tonårspojkar som lyckades stoppa en kidnappning av en minderårig flicka i Järfälla nordväst om Stockholm hyllas av polisen, skriver Mitti.

Tekniskt strul hos Spotify – hundratals användare drabbade

Under tisdagseftermiddagen upplevde tusentals användare problem med musiktjänsten Spotify. I sociala medier är användare väldigt upprörda över att både appen och hemsidan strular.

Flygledarna i Frankrike ska strejka

Flygledarna i Frankrike ska strejka på torsdag, vilket riskerar att leda till stora störningar vid Paris två största flygplatser.

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

1 timme sedan
En kvinna och en 12-årig flicka har dödats i ett israeliskt luftangrepp mot ett hus i Hanine nära den israeliska gränsen, enligt räddningsarbetare och statliga libanesiska medier.

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

1 timme sedan
Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.