Den 30-åriga mamman är nu polisanmäld för vållande till kroppsskada. Mamman och bebisen på bilden har inget med artikeln att göra.
Den 30-åriga mamman är nu polisanmäld för vållande till kroppsskada. Mamman och bebisen på bilden har inget med artikeln att göra. - Foto: Hasse Holmberg / SCANPIX

Ammade bebis bakom ratten - krockade med tankbil

Den 30-åriga kvinnan ammade sin bebis på motorvägen - sedan körde hon in i en tankbil.


SKARA. Olyckan inträffade strax före elva på onsdagsförmiddagen på E20 i höjd med Glasbacken utanför Skara. Samtidigt som den 30-åriga mamman körde bilen ska hon ha ammat sin bebis bakom ratten och uppmärksammade inte en tankbil som hon krockade med. I bilen fanns även ytterligare två barn och alla fyra fick föras till sjukhus i Skövde. Men som tur är skadades ingen allvarligt i olyckan.

– Mycket talar för att hon ammat sitt barn under tiden hon kört bil. Det är en allvarlig händelse som ska utredas, säger Ulla Brehm, pressinformatör på polisen i Västra Götaland, till GT.

En polisanmälan har nu upprättats om vållande till kroppsskada. Enligt de första uppgifterna ska tankbilen ha minskat farten av okänd anledning.

Mamman ska dock inte ha uppmärksammat det utan i stället kört in i fordonet. 
Enligt sjukhuset har samtliga fyra fått obetydliga skador.

/
/
/
/
Bil
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!