KDU:s ordförande Aron Modig.
KDU:s ordförande Aron Modig. - Foto: ULF PALM / SCANPIX

KDU:s ordförande: Bättre om Alliansen går till val utan gemensam valplattform

KDU:s ordförande Aron Modig efterlyser en svensk Tea Party-rörelse och vill att Alliansen går till val utan gemensam valplattform.


Tea Party-rörelsen

Tea Party-upproret inleddes under 2009 och samlade hundratusentals anhängare som demonstrerade mot Big Government - den stora staten - i allmänhet och den demokratiske presidenten Barack Obama i synnerhet.

Rörelsen tar avstånd från statliga stimulanspaket och högre skatter.

Namnet syftar på The Boston Tea Party - en milstolpe i den amerikanska historien när de amerikanska nybyggarna gjorde uppror mot de brittiska kolonisatörernas skattepålagor.

Startskottet för rörelsen var den högerpopulistiske radioprofilen Rush Limbaughs fräna kritik mot ett stort statligt stimulanspaket under 2009.

Om du vill du höra intervjun med Aron Modig i sin helhet lyssna på Tala till punkt på lördag klockan 12.00 i Radio 1.

I en intervju i Radio 1:s program Tala till punkt med Federley säger Kristdemokraternas ungdomsförbunds ordförande Aron Modig att han vill att Allianspartierna ska gå till val på sin respektive politik 2014.

– Jag är övertygad om att Alliansen kommer att gå till val som ett regeringsalternativ. Däremot är jag inte lika övertygad om att man kommer gå till val med en gemensam valplattform. Jag tror till och med att det varit bra om man inte gjorde det, säger Modig till Radio 1.

Enligt Modig bör Allianspartierna gå till val var för sig och efter valet återgå till att fortsätta regera Sverige tillsammans. I samma intervju efterlyser även Modig en svensk variant av den amerikanska Tea Party-rörelsen. Han menar att regeringen förflyttat sig allt för mycket åt vänster och att det behövs en högeropposition mot regeringen som "ryter till" när regeringen gör avsteg från den "borgerliga och frihetliga riktningen".

– En konsekvens av att de borgerliga partierna gått samman är att man har förflyttat sig åt mitten för att locka över S-väljare. En konsekvens av det blir att mittpunkten i svensk politik steg för steg förflyttas åt vänster, säger han till Radio 1.

För att stoppa den utvecklingen är en oppositionsrörelse direkt nödvändig, enligt Modig. Han menar att det behövs någon som håller regeringspartierna ansvariga för vad man egentligen tycker.

– Tills vidare får väl ungdomsförbunden spela den rollen, avslutar Modig.

KDU
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Raketer mot Israel efter dödlig attack i Libanon

Kavli vill ta större klimatansvar – ska minska utsläppen: “En tuff resa”

Livsmedelskoncern Kavli vill ta ett större ansvar för miljön har därför satt upp egna klimatmål. Målen bygger på en noggrann analys av verksamhetens klimatpåverkan.

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

1 timme sedan
USA:s senaste sond klarade det inte. Men Japans lilla landare visar sig nu, mot alla odds, ha överlevt ännu en brutal natt på månen. "Vi fick svar från Slim i går kväll!" utropar landets rymdstyrelse lättat.

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

2 timmar sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

2 timmar sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

2 timmar sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.