Polisen har fortfarande extra bevakning i området.
1 av 3
Polisen har fortfarande extra bevakning i området. - Foto: Bertil Ericson / SCANPIX
Mannen ska enligt uppgift setts utan byxor, klädd endast i kalsonger och t-shirt.
2 av 3
Mannen ska enligt uppgift setts utan byxor, klädd endast i kalsonger och t-shirt. - Foto: Heiko Junge / SCANPIX
Den okände gärningsmannen tros ligga bakom flera attacker mot unga flickor i samma område.
3 av 3
Den okände gärningsmannen tros ligga bakom flera attacker mot unga flickor i samma område. - Foto: Heiko Junge / SCANPIX

Serievåldtäktsmannen fortfarande på fri fot

Polisen öppnar upp för att det kan vara flera gärningsmän.


"Tog dem i underlivet"

Torsdagen den 12 januari attackerades två elvaåriga tjejer av en okänd gärningsman. Enligt polisen ska mannen ha kommit upp bakom flickorna och tagit dem i underlivet.

Därefter ska han ha burit iväg den ena flickan men av någon anledning blev han skrämd och släppte iväg henne. Polisen misstänker att samme man ligger bakom överfall från maj 2011. Vid ett av tillfällena ska mannen ha setts i bara kalsonger och t-shirt. Därför tror man också att han är hemmahörande i området.

LUND. Den serievåldtäktsman som attackerat unga tjejer och flickor i stadsdelen Linero är fortfarande på fri fot. Polisen har inte heller någon misstänkt trots att man satt in extra bevakning i området. Men nu hoppas man på att den tekniska undersökning ska ge resultat.

– Vi väntar på DNA-analysen från SKL (Statens kriminaltekniska laboratorium) men det tar lite tid, säger Anne Lindvall, kriminalinspektör vid polisen i Lund, till Nyheter24.

Enligt Anne Lindvall hoppas polisen hitta serievåldtäktsmannens DNA på flickornas kläder. Men eftersom SKL arbetar åt hela landet är det högt tryck och andra fall prioriteras före sexbrotten i Lund.

– Även om vårt är prioriterat tar det tid. Förhoppningsvis får vi svaret denna månad.

Som Nyheter24 tidigare har rapporterat om har polisen spekulerat i att mannen som attackerade två elvaåriga flickor strax efter nyår, är samme man som slog till i maj förra året. Men även den teorin börjar polisen tro allt mindre på.

– Vi har det med i bakhuvudet hela tiden men det finns vissa olikheter också. Det kan vara flera gärningsmän.

Efter de senaste överfallen har gärningsmannen legat lågt i ungefär en månads tid. Polisen tror dock att det delvis beror på den ökade bevakningen i området.

– Det är inte så konstigt att han inte gjort något nu. Vi har fortfarande ökad tillsyn där och föräldrarna följer sina barn hem från skolan, säger Anne Lindvall.

Är du hoppfull om att lösa det här?

– Ja, det måste man ju vara.

/
SKL
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.