Den andra mannen kommer fram mot han som slagit "Janne" med sex-sju slag mot huvud och överkropp.
1 av 3
Den andra mannen kommer fram mot han som slagit "Janne" med sex-sju slag mot huvud och överkropp. - Foto: Efterlyst
Här går en av männen till attack mot den hemlöse mannen som knuffats till marken, till synes oprovocerat.
2 av 3
Här går en av männen till attack mot den hemlöse mannen som knuffats till marken, till synes oprovocerat. - Foto: Efterlyst
Två män gick fram till "Janne" som stod och lutade sig mot en vägg på Hötorgets tunnelbanestation.
3 av 3
Två män gick fram till "Janne" som stod och lutade sig mot en vägg på Hötorgets tunnelbanestation. - Foto: Efterlyst

Hemlöse "Janne" misshandlades - polisen saknar fortfarande spår

Efterfrågar fler tips från allmänheten.


Slår honom i huvudet

På övervakningsbilder från Hötorgets tunnelbanestation kan man se hur två män väcker den hemlöse "Janne", som är i 50-årsåldern. Sedan uppstår ett bråk, till synes helt oprovocerat.

En av de två börjar slå på "Janne" som försvarar sig bäst han kan. Han knuffas till marken - men det slutar inte där. Böjd över den hemlöse fortsätter en av männen att gång på gång slå mot huvudet och kroppen.

Förra året misshandlades en hemlös man på Hötorgets tunnelbanestation, till synes helt oprovocerat. Efter att fallet togs upp i TV3:s Efterlyst väcktes starka känslostormar bland tittare och klippet spreds som en löped på Internet. Men trots det saknar polisen fortfarande konkreta tips.

Den hemlöse mannen - i media kallad "Janne" - är fortfarande okänd, samma sak med gärningsmännen.

– Vi skulle behöva få in fler tips. Det var inte många som hörde av sig efter att fallet uppmärksamats, säger Anders Ringquist på polisen, till Nyheter24.

Han tror att det dels beror på sjunkande tittarsiffror hos Efterlyst och dels på att offret kan ha varit på resande fot - och därför svår att att känna igen.

Söker efter uppgifter på gärningsmännen

Ringquist menar att orsakerna till misshandeln kan vara så små som att det är en person som "ser lite annorlunda ut" eller som redan är utsatt.

– Men man behöver ju i inte ta i så vansinnigt explosivt för det. Ibland undrar man ju vad det är för folk som är ute och rör sig på gatorna.

Polisen uppmanar människor att höra av sig med eventuella vittnesuppgifter i hopp om att så snart som möjligt kunna ta fast gärningsmännen.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Norsk räktrålare drog upp död kropp

C: KU-anmäler Kristersson och Pourmokhtari

I bästa fall har regeringens klimatredovisning varit vilseledande, i sämsta fall är det rena lögner, anser Centern. Nu KU-anmäls statsminister Ulf Kristersson (M) och klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L).

Bjuder in alla partiledare om hot mot EU-val

Statsminister Ulf Kristersson (M) bjuder in alla partiledare till ett möte med det Nationella säkerhetsrådet för att informera om risken för otillbörlig påverkan inför EU-valet i juni.

Miljöpartiet KU-anmäler Bohlin

Miljöpartiet KU-anmäler ministern för civilt försvar Carl-Oskar Bohlin (M). Detta efter hans agerande i samband med att en anställd avskedades från Energimyndigheten.

Storm slår hårt mot Ukrainas sköra elsystem

Tiotusentals människor är utan ström i Ukraina sedan starka stormvindar och skyfall lett till ytterligare skador på landets energiinfrastruktur.

Samband mellan sprängningar utreds – kvinna dog

Åklagare ser samband mellan den dödliga explosionen i Storvreta och sprängningar i Hässelby respektive Linköping i september. Ärendena utreds nu ihop.