19-åringen syns flitigt ute på premiärer och på vimmel.
1 av 4
19-åringen syns flitigt ute på premiärer och på vimmel. - Foto: Scanpix
När politikern utsågs till "Månadens Hottie" i Veckorevyn fick väljarna chansen att bekanta sig närmare med personen Abele.
2 av 4
När politikern utsågs till "Månadens Hottie" i Veckorevyn fick väljarna chansen att bekanta sig närmare med personen Abele. - Foto: Scanpix
Pojkvännen Abele: "Jag uppskattar trevliga hemmakvällar och jag bjuder på goda middagar eftersom att jag gillar att laga mat. Jag är inte den där romantikern som köper rosor och skriver dikter".
3 av 4
Pojkvännen Abele: "Jag uppskattar trevliga hemmakvällar och jag bjuder på goda middagar eftersom att jag gillar att laga mat. Jag är inte den där romantikern som köper rosor och skriver dikter". - Foto: Scanpix
Abele om en framtida flickvän: "Hon ska vara ärlig, prestigelös och kul att vara med. Det är viktigt att hon brinner för något och inte behöver ses sju dagar i veckan.
4 av 4
Abele om en framtida flickvän: "Hon ska vara ärlig, prestigelös och kul att vara med. Det är viktigt att hon brinner för något och inte behöver ses sju dagar i veckan. - Foto: Scanpix

"Jag är världsmästare i att vara sämst på att flörta"

Riksdagens yngste ledamot avslöjade i Veckorevyn att han är singel.


Vem är Anton Abele?

2007 skapade Anton Abele (M) Facebook-gruppen "Bevara oss från gatuvåldet" i samband med dödsmisshandeln av Riccardo Campogiani. Den 19 oktober blev Abele (M) ersättare för riksdagsledamoten HG Wessberg (M) - och blev därmed den yngste svenske riksdagsledamoten någonsin.

Men när han inte engagerar sig inom samhällsfrågor, är det bara Djurgården som gäller för den 19-årige politikern.

– Jag håller på Djurgården och det har jag alltid gjort. Men jag går på alldeles för lite på fotboll än vad jag hade velat. Jag håller i alla fall på dem och jag tycker att det är lika kul varje gång det är match - oavsett sport, säger han till Nyheter24.

STOCKHOLM. 19 år gammal har Anton Abele visat att han kan bemästra de sociala nätverken - och har trots sin ringa ålder redan en plats i riksdagen. Men om han är singel eller inte har Sveriges yngste riksdagsledamot inte velat avslöja.

– Det håller jag för mig själv. Det är en viktig grej - de som står mig nära är inte offentliga personer och jag tycker att man ska respektera det, har Anton Abele tidigare sagt till Nyheter24.

Anton Abele: "Jag föredrar blondiner"

Men när Abele utsågs till "Månadens hottie" av Veckorevyn avslöjade politikern att han är singel - och vad han faller för.

– Jag måste nog svara blondiner vilket är lite jobbigt eftersom att det finns färre blondiner än brunetter, haha. I slutändan spelar hårfärgen ingen roll, säger han till Veckorevyn.

Med politiken som yrke finns det inte mycket tid över till annat. Men Abele är övertygad om att alla vill ha någon nära sig. Men inte hela tiden.

– Att hon ser mig för den jag är och inte för det uppdrag jag har. Hon ska vara ärlig, prestigelös och kul att vara med. Det är viktigt att hon brinner för något och inte behöver ses sju dagar i veckan.

Med Abele som pojkvän behöver partnern inte stå i köket.

– Jag uppskattar trevliga hemmakvällar och jag bjuder på goda middagar eftersom att jag gillar att laga mat. Jag är inte den där romantikern som köper rosor och skriver dikter, säger Abele som vanligtvis inte tar första steget.

– Jag är världsmästare i att vara sämst på att flörta, eftersom att jag alltid vill lära känna människor på djupet först.

Under intervju uttrycker Abele sin förvåning över att bli "månadens hottie" även ifall det är "fantastiskt".

– Jag är oerhört tacksam även om jag känner att jag inte platsar riktigt. Jag är ju politiker och inte skönhetsmodell.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sex yrken med månadslön på över 40 000 – och liten konkurrens

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Luleå

"Resultat efter två trafikkontroller.", skriver polisen på sin hemsida.

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Resultat efter trafikkontroll på Burträskvägen, Tjärn.", skriver polisen på sin hemsida.

Ica-chefens avslöjande smygbild: "Händer flera gånger i veckan"

1 timme sedan
Att arbeta på Ica innebär att du dagligen möter kunder från landets alla hörn och kanter. Och ibland får bevittna saker du inte trodde att du skulle.

Invånare flyr strider vid gränsstad i Myanmar

1 timme sedan
Intensiva strider i en stad i östra Myanmar vid gränsen till Thailand har fått omkring 1 300 invånare att fly till grannlandet. Återupptagna eldstrider och flyganfall har brutit ut mellan de rebeller som intagit staden Myawaddy och militärjuntans armé.

Framgång i kampen mot fruktade bakterier

1 timme sedan
De skördar tusentals liv i Europa varje år. Multiresistenta bakterier är ett ökande hot – men nu har svenska forskare hittat en ny sorts antibiotika som visat sig lovande i djurstudier. Vi tror att det kan bli ett genombrott, säger professor Anders Karlén.