En vaktkonstapel misstänks ha förgripit sig sexuellt på en ung kvinna som blivit inlåst i fyllecell för att sova ruset av sig.
En vaktkonstapel misstänks ha förgripit sig sexuellt på en ung kvinna som blivit inlåst i fyllecell för att sova ruset av sig. - Foto: Gunnar Lundmark / Scanpix

Vakt misstänks ha våldtagit kvinna i fyllecell

En ung kvinna i Göteborg omhändertogs för fylleri och låstes in i fyllecell – där våldtogs hon under natten av en vakt.


GÖTEBORG. Övergreppet ska ha skett sent på fredagskvällen i en fyllecell i polishuset på Aminogatan i Göteborg. Kvinnan, som är i 20-årsåldern, skulle sova ruset av sig i cellen, men blev i stället våldtagen alternativt sexuellt utnyttjad av en vakt.

– När sådana här misstankar uppstår är det så klart väldigt, väldigt tråkigt för alla inblandade. Både för den utsatta kvinnan och för annan personal här, säger kommissarie Lena Rundstedt, enhetschef för krimjouren, till Nyheter24.

Efter övergreppet ska annan vaktpersonal ha hjälpt kvinnan att anmäla vakten. Polisen har startat en intern utredning och man har säkrat delar av kvinnans kläder för analys. Den misstänkte vakten har stängts av från sin tjänst tills vidare.

- Han har varit timanställd här och tagits in vid behov. Medan utredningen pågår kommer vi inte att använda hans tjänster, säger Lena Rundstedt.

Enligt GT nekar den misstänkte vakten till alla anklagelser.

/
/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Expert: Större risk för flygkrasch än broras

Soldater från flera länder ska skydda OS i Paris

Flera länder kommer att skicka soldater för att hjälpa Frankrike att säkra OS i Paris, meddelar en representant från det franska försvarsdepartementet.

ICJ beordrar Israel att förhindra svält i Gaza

Internationella domstolen i Haag, ICJ, beordrar Israel att vidta brådskande åtgärder för att förhindra en svältkatastrof på Gazaremsan.

Så går det för nätläkarna Kry, Min Doktor och Doktor24

Kry förlorade nästan två miljarder i årstakt. Men bolagets vd kallar det för en "jättebra position" i sitt pressmeddelande. Och sedan dess har det vänt uppåt, säger man. Flera konkurrenter har också goda nyheter. Nyheter24 har tittat närmare på nätläkarna.

Fler döms för påskupploppen i Malmö

Ytterligare sex personer döms för inblandning i påskupploppen 2022, rapporterar P4 Malmöhus.

Populära pålägg återkallas – kan innehålla listeria

Axfood återkallar två pålägg efter att listeria upptäckts vid en rutinkontroll.