Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
5384
reaktioner idag
 • Foto: Matt Dunham/AP Wikileaks, Valdtakt, Julian Assange, Sexbrott

  Våldtäktsanklagelserna skakade Wikileaks.

  BILD 1 av 3
 • Foto: Lefteris Pitarakis/AP Wikileaks, Julian Assange, Sexbrott, Valdtakt

  Julian Assange och flera av hans anhängare menar att anklagelserna har en politisk grund och är en del av en sammansvärjning.

  BILD 2 av 3
 • Foto: FOX/AP Wikileaks, Valdtakt, Sexbrott, Julian Assange

  Avsnittet där Julian Assange medverkar hade premiär i USA på söndagen.

  BILD 3 av 3
Publicerad 2012-02-20 13:50

Julian Assange gästade Simpsons

Medan Wikileaksgrundaren kämpar för att inte utlämnas till Sverige passar han på att medverka i den tecknade amerikanska komediserien the Simpsons.

0 personer rekommenderar detta.

I det 500:e avsnittet av den berömda serien spelar Julian Assange en granne till familjen Simpsons som kastas ut från staden Springfield och tvingas leva ute i det fria. Bart, sonen i familjen frågar sin nya granne Julian Assange hur han mår, varpå svaret blir: "That’s my personal information, and you have no right to know about it.”

Karaktären bjuder också in familjen Simpsons på filmkväll. Där visar han en video på ett bröllop som blir bombat i Afghanistan. Julian Assange har spelat in sin röstmedverkan från husarresten i Storbritannien.

I september 2010 anklagades Julian Assange för våldtäkt och två fall av sexuellt ofredande i Sverige. En europeisk arresteringsorder utfärdades av Sverige.

Inom kort kommer Englands högsta domstol att besluta kring om Julian Assange kommer att utelämnas till Sverige eller inte. Julian Assange förnekar alla anklagelser.

0 personer rekommenderar detta.

KOMMENTARER

Innan du kommenterar: läs våra regler