Kronprinsessan med sin  prins Daniel. Nu är de lyckliga föräldrar.
1 av 5
Kronprinsessan med sin prins Daniel. Nu är de lyckliga föräldrar. - Foto: alloverpress
Prins Daniel berättade att det blev en prinsessa som vägde 3 280 gram och är 51 centimeter lång.
2 av 5
Prins Daniel berättade att det blev en prinsessa som vägde 3 280 gram och är 51 centimeter lång. - Foto: PONTUS LUNDAHL / SCANPIX
3 av 5
4 av 5
5 av 5

Kändisarnas reaktioner på nya prinsessan

När nyheten om prinsessfödseln meddelades av Prins Daniel på Karolinska sjukhuset passade kändisarna på att beskriva sina känslor på twitter.


Tradition och praxis vid kunglig födsel

Kommuniké: Vid en kunglig födsel är det Riksmarskalken som meddelar rikets ledning om födseln.

Vittnesbekräftelse: Talman, Statsminister, Riksmarskalk samt Överhovmästarinna är vittnen. Vittnesbekräftelsen är ett dokument med underskrifter och sigill av ovanstående vittnen.

Konselj: Vid konseljen informerar Kungen regeringen om titel, namn, tilltalsnamn samt tilldelat hertigdöme/hertiginnedöme för tronarvingen. Konseljen hålls dagen efter födseln, om inte födseln sker på en lördag då konseljen hålls följande måndag.

Salutering: Vid en Kunglig födsel skjuts salut från Skeppsholmen i Stockholm enligt Försvarsmaktens ceremonibestämelser. För den förstfödde till statschef eller tronföljare avges salut i två salutomgångar.

Te Deum: Vid en kunglig födsel hålls en tacksägelsegudstjänst, Te Deum. Det är en gammal kyrklig ceremoni, som i kungliga sammanhang äger rum vid stora viktiga händelser i Kungahuset: dop, födelsedagar, jubileer och andra högtidstillfällen.

STOCKHOLM. De sociala medierna fullkomligt exploderade med hyllningar och gratulationer när prins Daniel berättade att kronprinsessan Victoria fött en "liten prinsessa".

Bläddra i bildspelet för att se de minst sagt varierande reaktionerna.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!