Skottlossningen skedde på en gård utanför Fors, norr om Avesta.
1 av 3
Skottlossningen skedde på en gård utanför Fors, norr om Avesta. - Foto: Ulf Palm / SCANPIX
Polisen har spärrat av gården där två personer och en hund hittats döda.
2 av 3
Polisen har spärrat av gården där två personer och en hund hittats döda. - Foto: Ulf Palm / SCANPIX
Polisen har hittat ett jaktgevär på gårdsplanen där kropparna låg. Det finns ingen misstänkt för skotten och ingen har gripits.
3 av 3
Polisen har hittat ett jaktgevär på gårdsplanen där kropparna låg. Det finns ingen misstänkt för skotten och ingen har gripits. - Foto: Ulf Palm / SCANPIX

Två döda i skottlossning på gård

Grannarna larmade polisen om skottlossningen. Ett stort polispådrag är nu på plats vid gården.


AVESTA/FORS. Två personer, en man och en kvinna, har dödats i skottlossning på en gård utanför Avesta. Larmet kom in strax innan klockan elva på tisdagen. Tre ambulanser och flera polistpatrulller skickades till platsen.

Enligt polisen har grannar hört skotten och slagit larm. En förbipassaerande ska ha sett en hund ligga död och på gårdsplanen hittades en äldre man. På gården, som ligger norr om Fors i byn Lycka i Avesta kommun, ska polisen senare ha funnit hans hustru i ett annat utrymme på gården.

– Vi har ingen gripen och vi har ingen misstänkt heller i nuläget. Vi vet inte om det ligger ett brott bakom det här ännu, säger Sven-Åke Petters, presstalesman polisen i Dalarna, till Aftonbladet.

I närheten av kropparna ska man även ha funnit ett jaktgevär.

– De har varit en förebild för alla i byn. Och har varit trevliga att ha att göra med. Och han har varit med i jaktlaget, säger grannen Johan Lindström till Aftonbladet.

Vad som har hänt på gården vet ännu inte polisen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Biden tar emot Erdogan i Vita huset i maj

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

1 timme sedan
Israel sätter sig vid förhandlingsbordet igen, då premiärminister Benjamin Netanyahu ger klartecken för fortsatta samtal om vapenvila. Samtalen såg ut att ha lagts på is vid sidan av säkerhetsrådets skarpa krav.

Inflationen i USA på väntad nivå

1 timme sedan
Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

2 timmar sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

2 timmar sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.