En 99-årig försvarslös kvinna blev brutalt rånad i sitt hem - två nätter i rad.
1 av 3
En 99-årig försvarslös kvinna blev brutalt rånad i sitt hem - två nätter i rad. - Foto: Faksimil Efterlyst
Fredrik Gårdare, polisen Stockholm beskriver rånarna som totalt iskalla.
2 av 3
Fredrik Gårdare, polisen Stockholm beskriver rånarna som totalt iskalla. - Foto: Faksimil Efterlyst
Polisen söker efter vittnen som kan ha varit på plats vid Mellingebacken i Tensta nätterna mellan den 10 och 12 februari.
3 av 3
Polisen söker efter vittnen som kan ha varit på plats vid Mellingebacken i Tensta nätterna mellan den 10 och 12 februari. - Foto: Faksimil Efterlyst

99-årig kvinna brutalt rånad - två nätter i rad

På onsdagen tar Efterlyst tar upp fallet där fyra till fem rånare gav sig på en försvarslös gammal kvinna. Programmet visas i TV3 klockan 20:00.


STOCKHOLM/TENSTA. Natten mellan den 10 och 11 februari låg 99-åriga Saga och sov när flera gärningsmän plötsligt bröt sig in i hennes lägenhet. Gärningsmännen bröt sönder balkongdörren och vände upp och ner på den försvarslösa kvinnans hem.

Polisen beskriver för Efterlyst hur rånarna fick med sig hennes förlovnings- och vigselring och länsade lägenheten på alla hennes smycken.

Bröt sig in igen

Natten efter kom de tillbaka igen. Den gången försökte den 99-åriga kvinnan förgäves försvara sig och hålla fast vid sin handväska men rånarna slet den i från henne och lämnade henne ensam och försvarslös på golvet. Där blev hon liggande - totalt nedkyld i flera timmar innan hon slutligen hittades.

Nu behöver polisen hjälp för att få fast rånarna.

– De saknar helt empati. Det handlar om fyra till fem yngre personer och vi är övertygade om att det finns personer som vet vilka de här är, säger Fredrik Gårdare vid polisen Stockholm, till Efterlyst, och fortsätter:

– Vi tror att de här personerna är kända i området och att det kan finnas vittnen.

Rånet inträffade på Mellingebacken i Tensta nätterna mellan de 10 och 12 februari.

Efterlyst sänds 20.00 i TV3.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

"Europa för beroende av krut från Kina"

Ärkefienderna dämpade efter attack i Iran

Såväl Iran som Israel ligger fortfarande lågt kring fredagens förmodat israeliska attack mot mål i Iran. Det tolkas som en signal om att ärkefienderna tycks vara redo att förhindra en eskalering till ett storkrig i Mellanöstern – åtminstone för tillfället.

En del av Børsens mur har rasat

En bit av muren i byggnaden Børsen har rasat på lördagsmorgonen, uppger Jakob Vedsted Andersen vid räddningstjänsten på en pressträff.

Fritidshusmarknaden lyfter - kan komma bakslag

Förhoppningar om räntesänkningar har även fått fritidshusmarknaden att vakna till liv. Fler objekt har sålts och priserna har stigit den senaste tiden.

Var tredje ukrainare behöver psykosocialt stöd

Var tredje ukrainare är i behov av någon form av psykosocial hjälp, enligt Röda Korsets ukrainska generalsekreterare Maksym Dotsenko. Vi lever i kriget, följer det från morgon till kväll, säger han till TT under ett besök i Sverige.

Svenskarna i Natostyrkan: "Väldigt självklart"

Lön och arbetsvillkor är inte spikade, ändå räcker många upp handen när Sverige för första gången ska medverka i den multinationella Natostyrkan i Lettland. Det är väldigt självklart, säger André Steffert, plutonchef på P7 i Skåne.